«Άνοιξε ο δρόμος» για μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων ύψους 30,9 εκατ. ευρώ στην Κρήτη

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Άνοιξε ο δρόμος» για μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων ύψους 30,9 εκατ. ευρώ στην Κρήτη

Προχωρά από την Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, καθώς εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 30,9 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση της Μονάδας Επεξεργασίας και Αξιοποίησης Απορριμμάτων Ηρακλείου. Ουσιαστικά πρόκειται για τη χρηματοδότηση του εκσυγχρονισμού της υφιστάμενης Μονάδας Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΠΑ) Ηρακλείου και την μετεξέλιξή της σε Μονάδα Επεξεργασίας και Αξιοποίησης Απορριμμάτων (ΜΕΑ).

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με δικαιούχο τον Ενιαίο Σύνδεσμο Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ).

Για την απόφαση ένταξης του έργου στο Υ.Με.Περ.Α.Α., πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση στο Δήμο Ηρακλείου, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, του προέδρου του ΕΣΔΑΚ Ζαχαρία Καλογεράκη και του αντιπροέδρου του Συνδέσμου και Αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Δήμου Ηρακλείου Κώστα Βαρδαβά.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης ανέφερε ότι, μέχρι σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων διαθέτει ένα σύγχρονο εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων, ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, στο Αμάρι, ολοκληρώνεται αντίστοιχη μονάδα. Παράλληλα, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου με τις μονάδες σε Σητεία και Ιεράπετρα, στο Δήμο Χερσόνησου και στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider