Τα καταστήματα που θα είναι ανοικτά την Κυριακή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα καταστήματα που θα είναι ανοικτά την Κυριακή

Σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων μπορούν να είναι ανοιχτά αυτή την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση.

Ειδικότερα τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων(όπως για παράδειγμα ζαχαροπλαστεία, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία) μπορούν να ανοίξουν παρά το lockdown με προαιρετικό ωράριο από τις 7:00 έως τις 21:00. Εξαίρεση τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών διανομής προϊόντων(delivery), για τα οποία επιτρέπεται η λειτουργία έως τη 1.00.

Εντός των καταστημάτων θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και όλα τα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον. Παράλληλα θα πρέπει να τηρείται απόσταση ενάμισι 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων και να γίνεται ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

Να θυμίσουμε ωστόσο ότι ειδικά για την πρώτη Κυριακή του νέου έτους έχουν ανακοινώσει ότι θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και Μασούτης, ενώ τα ΑΒ Βασιλόπουλος θα λειτουργήσουν με ωράριο 9:00-17:00.

Να σημειωθεί ότι κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider