Brexit: Η Ryanair περιορίζει τα δικαιώματα ψήφου των Βρετανών μετόχων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit: Η Ryanair περιορίζει τα δικαιώματα ψήφου των Βρετανών μετόχων

H αεροπορική εταιρεία Ryanair επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα περιορίσει τα δικαιώματα ψήφου των Βρετανών μετόχων της από την 1η Ιανουαρίου, ώστε να διασφαλίσει ότι θα ανήκει κατά πλειοψηφία σε μετόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι θα διατηρήσει πλήρη δικαιώματα αδειοδότησης και πτήσεων στην ΕΕ.

Το σχέδιο για τον περιορισμό των Βρετανών μετόχων είχε εγκριθεί από την αεροπορική εταιρεία πέρυσι, υπό την αίρεση της τελικής συμφωνίας για τις σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ μετά το Brexit, η οποία επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα. «Θα εκδοθούν προειδοποιήσεις για περιορισμένα δικαιώματα μετοχών στους καταχωρημένους κατόχους κάθε μετοχής με περιορισμένα δικαιώματα εν ευθέτω χρόνω, ορίζοντας ότι ο κάτοχος (κάτοχοι) αυτών των μετοχών δεν θα μπορεί να παρακολουθεί, να ομιλεί ή να ψηφίζει σε οποιαδήποτε γενική συνέλευση της εταιρείας», ανέφερε η Ryanair σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας: «Οι αποφάσεις αυτές θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου το Συμβούλιο της εταιρείας ορίσει ότι η ιδιοκτησία και ο έλεγχος της εταιρείας δεν δημιουργούν πλέον κανέναν κίνδυνο για τις αεροπορικές άδειες των θυγατρικών της εταιρείας».

Όσοι έχουν τη βρετανική εθνικότητα, όπως και όσοι έχουν εθνικότητα εκτός της ΕΕ, δεν θα επιτρέπεται να αποκτούν κοινές μετοχές, ανέφερε η ανακοίνωση. Η Ryanair ανακοίνωσε τον περασμένο Φεβρουάριο ότι, αν και ανήκε κατά 55% σε μετόχους της ΕΕ, οι Βρετανοί μέτοχοί της τότε έλεγχαν περίπου το 20% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider