Ελλάδα
02-12-2020 | 13:16

Διαδικτυακή συζήτηση για την εφαρμογή του Target Model από την ΗΑΕΕ

Μοιράσου το
Διαδικτυακή συζήτηση για την εφαρμογή του Target Model από την ΗΑΕΕ

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη σειρά Virtual Events, η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ) έχει τη χαρά να φιλοξενήσει την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 13.00 – 13.30 (ΕΕΤ), τον καθηγητή Γιώργο Ιωάννου, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Χρηματιστηρίου Ενέργειας, σε μία συζήτηση σχετικά με την επόμενη μέρα για την ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας μετά την εφαρμογή του Target Model την 1η Νοεμβρίου 2020.

Αυτή η διαρθρωτική μεταρρύθμιση στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας δίνει πλέον στην Ελλάδα την ευκαιρία να προσχωρήσει και να συμβάλει στη διασυνδεδεμένη ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας με πολλαπλά οφέλη για την αγορά, την ενεργειακή ασφάλεια, αλλά και τους καταναλωτές.  

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος, Καθηγητής Γιώργος Ιωάννου, θα μιλήσει για τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Target Model, για το επίπεδο ωρίμανσης της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, το ρόλο του Χρηματιστηρίου στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης, αλλά και τη δυνατότητα της χώρας να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο.

Η διαδικτυακή συζήτηση θα εξετάσει, ακόμη, τις δομικές αλλαγές που συνοδεύουν την εφαρμογή του Target Model, τις προσδοκίες, αλλά και τις προκλήσεις που φέρνει η νέα οργάνωση της αγοράς για όλους συμμετέχοντες. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα όπως ο εποπτικός μηχανισμός παρακολούθησης, η σύζευξη της εγχώριας αγοράς με τις αγορές της Ιταλίας και της Βουλγαρίας και η επίδραση του Target Model στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Συντονίστρια της συζήτησης: Κυριακή Κοσμίδου, Αντιπρόεδρος ΗΑΕΕ, Καθηγήτρια Χρηματοοικονομικής-Τραπεζικής & Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ

Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά εδώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.