ΔΕΗ: Αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες από S&P με σταθερές προοπτικές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: Αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες από S&P με σταθερές προοπτικές
Σε Β από Β- αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της ΔΕΗ ο οίκος Standard and Poor's.

Σε «Β» από «Β-» αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της ΔΕΗ ο οίκος Standard and Poor's ενώ θέτει σταθερό outlook στην αξιολόγηση.

«Σύμφωνα με την S&P, η αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες στο εταιρικό αξιόχρεο της ΔΕΗ επιβεβαιώνει ότι η στρατηγική επανατοποθέτησης τη επιχείρησης και η βελτίωση στα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής αγοράς ενέργειας έχουν αλλάξει την ανταγωνιστική της θέση και έχουν μειώσει τις προηγούμενες ανησυχίες για τη ρευστότητά της και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της.

Η σταθερή προοπτική υπογραμμίζει την πεποίθηση της S&P ότι η ΔΕΗ θα συνεχίσει να υλοποιεί το σχέδιο μετασχηματισμού της, με επαρκή ρευστότητα και βελτιωμένα περιθώρια κερδοφορίας. Ο στρατηγικός σχεδιασμός της ΔΕΗ να στρέψει το παραγωγικό της μείγμα σε χαμηλότερες εκπομπές ρύπων (CO2) ενισχύει την ανταγωνιστικότητά της και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της», αναφέρει σχετικά η ΔΕΗ.

Ο οίκος αναμένει σημαντική ενίσχυση των EBITDA και μείωση του χρέους εν μέσω υψηλότερης κερδοφορίας, καθώς η ΔEΗ επιταχύνει το κλείσιμο των λιγνιτωρυχείων και των μονάδων που λειτουργούν με λιγνίτη και επικεντρώνεται στην αγορά λιανικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider