Ικανοποίηση από τους επιχειρηματίες εστίασης για την παράταση της μείωσης ενοικίου

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ικανοποίηση από τους επιχειρηματίες εστίασης για την παράταση της μείωσης ενοικίου
Ήταν αίτημα του κλάδου το οποίο έγινε πράξη αλλά όχι για το διάστημα που ζητούσαμε, σημειώνει στο insider.gr ο Γιώργος Καββαθάς.

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης μετά την υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία παρατείνεται η μείωση ενοικίου 40% για τις επιχειρήσεις τους και τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Όπως λέει στο insider.gr πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων Γιώργος Καββαθάς πρόκειται για ένα αίτημα της ομοσπονδίας για το οποίο μάλιστα είχε αποστείλει επιστολή και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, το οποίο γίνεται πράξη.

Ο κ. Καββαθάς σημειώνει ωστόσο ότι η παράταση αυτή δεν αφορά σε όλο το διάστημα για το οποίο ζητούσε η Ομοσπονδία.

Δραματική η εικόνα του κλάδου στις τουριστικές περιοχές

«Ο κλάδος χειμάζεται, ο κύκλος εργασιών μας παραμένει σε χαμηλά επίπεδα» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ.

Η πτώση του τζίρου σε εστιατόρια και ταβέρνες ξεπερνά, όπως εξηγεί, το 60% ενώ είναι ακόμη μεγαλύτερη σε τουριστικές περιοχές όπως για παράδειγμα στη Ρόδο και την Κέρκυρα.

«Χαρακτηριστικό είναι πως στην Παλιά Πόλη της Ρόδου από τα καταστήματα εστίασης που λειτουργούν, έχει ανοίξει μόλις ένα» περιγράφει ο κ. Καββαθάς. Καλύτερη είναι τέλος η εικόνα στις καφετέριες όπου η πτώση του τζίρου φτάνει το 45-50%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider