Μαλαματίνα: Μέχρι την 1η Ιουλίου η υποβολή μη δεσμευτικών προτάσεων

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαλαματίνα: Μέχρι την 1η Ιουλίου η υποβολή μη δεσμευτικών προτάσεων
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν χρονικό περιθώριο ακόμη τριών ημερών προκειμένου να προχωρήσουν στην υποβολή μη δεσμευτικών προτάσεων για την οινοποιία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την πώληση της ιστορικής οινοποιίας Μαλαματίνα με την προθεσμία για την υποβολή μη δεσμευτικών προτάσεων να παρατείνεται μέχρι την 1η Ιουλίου.

Όπως επισημαίνει στο insider.gr ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας Κωνσταντίνος Μέλλιος, η προθεσμία επρόκειτο να λήξει σήμερα, Παρασκευή, ωστόσο δόθηκε παράταση προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να έχουν χρονικό περιθώριο ακόμη τριών ημερών ώστε να προχωρήσουν στην υποβολή μη δεσμευτικών προτάσεων.

Στη συνέχεια η υπόλοιπη διαδικασία αναμένεται, σύμφωνα με τον κ. Μέλλιο να εξελιχθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί εξαρχής και σε κάθε περίπτωση να έχει ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του καλοκαιριού προκειμένου η εταιρεία να μπορέσει να αξιοποιήσει τον τρύγο του φθινοπώρου.

Αυξημένο το ενδιαφέρον

Η διαδικασία για την πώληση της Μαλαματίνα άρχισε στις 11 Ιουνίου οπότε και άνοιξε το data room της ώστε οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να ενημερωθούν σχετικά. Από την πρώτη ημέρα μάλιστα αποδείχθηκε ότι το ενδιαφέρον για την οινοποιία ήταν μεγαλύτερο από ό,τι αρχικά αναμενόταν με περισσότερους από δέκα ενδιαφερόμενους να ενημερώνονται τις πρώτες μέρες για τα στοιχεία της εταιρείας.

Έτσι έπειτα από 125 χρόνια λειτουργίας ένα νέο κεφάλαιο αναμένεται να ανοίξει για τη Μαλαματίνα, η οποία μέχρι πριν από λίγα χρόνια, έστελνε περίπου 50 εκατομμύρια φιάλες στην εγχώρια αγορά και σε άλλες 37 χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πανδημία του κορονοϊού έδωσε τη χαριστική βολή στην εταιρεία που ήδη αντιμετώπιζε προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια. Ο συνολικός δανεισμός της άλλωστε, σύμφωνα με τον κ. Μέλλιο να ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30-32 εκατ. αποτελούν τον δανεισμό της οινοποιίας.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι την περίοδο του lockdown η Μαλαματίνα προχώρησε σε αναστολή της λειτουργίας της καθώς η πτώση των πωλήσεων έφτασε το 80% στη χονδρική, το 18% στα σούπερ μάρκετ και το 15% στις εξαγωγές. Μέχρι τα μέσα Μαΐου περίπου, η εταιρεία λειτουργούσε με προσωπικό ασφαλείας, το οποίο κάλυπτε όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις με τα αποθέματα που υπήρχαν.

Πάντως παρά τη δύσκολη συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας, όπως επισημαίνει ο κ. Μέλλιος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Μαλαματίνας αποφάσισε η διαδικασία να προχωρήσει κανονικά αυτή την περίοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider