Προς άνοιγμα των γυμναστηρίων στις 15 Ιουνίου

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς άνοιγμα των γυμναστηρίων στις 15 Ιουνίου
Στη 1 το μεσημέρι ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,Νίκος Παπαθανάσης θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία που ήταν στις 29 Ιουνίου, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να ανοίξουν τα γυμναστήρια στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης μέτρων για τον κορονοϊό.

Στη 1 το μεσημέρι, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,Νίκος Παπαθανάσης θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις σχετικά με με τη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων και την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας σε συγκεκριμένους ΚΑΔ της οικονομίας, όπου και αναμένεται να ανακοινώσει και το άνοιγμα των γυμναστηρίων.

Την ικανοποίησή τους για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεών τους νωρίτερα εκφράζουν από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, οι οποίοι περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείοττ Ανάπτυξης.

«Οι παρεμβάσεις στις οποίες προχωρήσαμε το προηγούμενο διάστημα αποδείχθηκε οι μέτρησαν» τονίζει στο insider.gr o Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων Δώρος Κλεοβούλου.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου τονίζουν ότι το πλήγμα που έχουν υποστεί είναι τεράστιο καθώς το τρίμηνο Μάρτιος – Απρίλιος – Μάιος τα γυμναστήρια έχουν το 40% του ετήσιου τζίρου τους.

«Πρόκειται για 2.500 μονάδες με 42.000 εργαζόμενους συνολικά. Δεδομένου ότι το καλοκαίρι δεν υπάρχει κίνηση και έχουμε χάσει ήδη τους συγκεκριμένους μήνες, υπάρχει κίνδυνος για λουκέτα αλλά και για απώλειες θέσεων εργασίας το επόμενο διάστημα» όπως επισημαίνει ο κ. Κλεοβούλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider