Η Tesco πουλά τις δραστηριότητές της στην Ασία – Συμφωνία ρεκόρ άνω των 10 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Tesco πουλά τις δραστηριότητές της στην Ασία – Συμφωνία ρεκόρ άνω των 10 δισ. δολαρίων
Πρόκειται για μια συμφωνία-ρεκόρ για τα δεδομένα της Ταϊλάνδης και παρά το γεγονός ότι η εξάπλωση του κοροναϊού παγκοσμίως έχει επηρεάσει τη διάθεση των εταιρειών για συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Η Tesco Plc συμφώνησε να πωλήσει τις δραστηριότητες της στην Ασία στον Ταϊλανδό δισεκατομμυριούχο Dhanin Chearavanont για περισσότερα από 10 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Bloomberg πρόκειται για μια συμφωνία-ρεκόρ για τα δεδομένα της Ταϊλάνδης και μάλιστα παρά το γεγονός ότι η εξάπλωση του κοροναϊού παγκοσμίως έχει επηρεάσει τη διάθεση των εταιρειών για συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, σημείωσε ότι σχεδιάζει τη διανομή 6,6 δισ. δολαρίων ως μέρισμα μετά την πώληση των ασιατικών της assets στην Charoen Pokphand Group του Chearavanont.

Επισημαίνεται παράλληλα πως η εταιρεία ακολουθεί το παράδειγμα της γαλλικής Carrefour και της γερμανικής Metro οι οποίες πούλησαν τις επιχειρήσεις τους στην Ασία, καθώς οι ευρωπαϊκές μεγάλες αλυσίδες στρέφονται όλο και περισσότερο στις βασικές αγορές τους.

Με την πώληση αυτή μπαίνει τέλος σε μια παρουσία 22 ετών της Tesco στην Ταϊλάνδη, όπου «τρέχει» περισσότερα από 2.000 σούπερ μάρκετ και μικρότερα καταστήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider