Το επιχειρηματικό «δαιμόνιο» χτύπησε από νωρίς την πόρτα στην Francesca Chaney, μια 22χρονη σεφ, η οποία άνοιξε το δικό της vegan εστιατόριο στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.
Το Sol Sips σερβίρει υποκατάστατα κρέατος ακολουθώντας ευφάνταστες συνταγές όπως είναι το σάντουιτς με τηγανητό κοτόπουλο, το οποίο περιλαμβάνει τηγανισμένα μανιτάρια στρειδιών και αβοκάντο, γλυκό βατόμουρο και μαρμελάδα.
Το εστιατόριο διαθέτει περιορισμένο χώρο (έχει μια μικρή κουζίνα με μόνο μια σόμπα) αλλά αυτό δεν προκαλεί πρόβλημα στο σέρβις και στις ποσότητες που πρέπει να καλυφθούν.
Η Francesca μαγειρεύει η ίδια το φαγητό, αλλά μερικές φορές παίρνει κάποια ειδική βοήθεια.
«Το κίνητρό μου προέρχεται από την πεποίθηση ότι όλοι αξίζουν την ευκαιρία να έχουν ένα φυτικό γεύμα, να τροφοδοτούνται από την ενέργεια που έρχεται κατευθείαν από τη γη και επίσης να χρησιμοποιούν αυτούς τους πόρους για να φροντίσουν το σώμα τους και να θεραπεύσουν το σώμα τους. Είναι γεγονός ότι δεν έχουν όλες οι γειτονιές πρόσβαση σε βιολογικά προϊόντα», σημειώνει.
Οι τιμές είναι προσιτές και μάλιστα κάθε Σάββατο και Τρίτη προσφέρει brunch το οποίο κοστίζει από 7 έως 15 λίρες.
Το εστιατόριο, αν και μικρό είναι συνήθως γεμάτο και εξυπηρετεί πελάτες από πολλά μέρη της Νέας Υόρκης όπως είναι το Μπρονξ, το Νιού Τζέρσεϊ κλπ.
Με πληροφορίες από το businessinsider.com