ΔΕΔΔΗΕ: Σε ποιες περιοχές της Αττικής εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα ηλεκτροδότησης

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΔΔΗΕ: Σε ποιες περιοχές της Αττικής εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα ηλεκτροδότησης

Σε Δροσιά, Εκάλη, Αγ. Στέφανο, Άνοιξη, Παπάγου και τμήματα της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας, εντοπίζονταν το απόγευμα της Τρίτης οι πιο εκτεταμένες βλάβες των δικτύων μέσης και χαμηλής τάσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, το τεχνικό του προσωπικό (περί τα 400 άτομα) ενισχύεται με επιπλέον 60 εργαζόμενους από τις υπόλοιπες περιφέρειες, ενώ συνεχίζει πυρετωδώς το εξαιρετικά δύσκολο έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε όλο το Λεκανοπέδιο.

Ο Διαχειριστής μιλά για «πρωτοφανείς ζημιές» που έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία, με αποτέλεσμα την πτώση εκατοντάδων δέντρων σε γραμμές πολλών περιοχών του δικτύου διανομής στην Αττική, και κυρίως στα Βόρεια Προάστια. Σε αυτό το πλαίσιο, το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ σε συντονισμό με τις δυνάμεις των Δήμων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του στρατού, προσπαθούν να ολοκληρώσουν τη διάνοιξη κεντρικών αλλά και παράπλευρων-βοηθητικών οδών, καθώς και να ολοκληρώσουν απαραίτητα κλαδέματα δέντρων, προκειμένου τα συνεργεία του να προσεγγίσουν τα σημεία του Δικτύου και να αποκαταστήσουν τις ζημιές,

Από το πρωί της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου και έως τώρα, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική προέβησαν στην κοπή και κλάδεμα περισσότερων από 700 δένδρων που είχαν πέσει στο δίκτυο κυρίως στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, προκαλώντας ζημιές σε τουλάχιστον 85 γραμμές Μέσης Τάσης (ΜΤ).

Συνολικά έχουν γίνει εκατοντάδες χειρισμοί στο δίκτυο Μέσης Τάσης και έχουν επαναφερθεί περί τις 35 γραμμές ΜΤ. «Ο ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσει καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας το έργο αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider