Ξεκινούν από σήμερα οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινούν από σήμερα οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
Πού θα πρέπει να δείξουν προσοχή οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές.

Από σήμερα Παρασκευή 1η Νοεμβρίου αρχίζουν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, ενώ τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να λειτουργήσουν και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, αυτές ενδεχομένως να είναι και οι τελευταίες ενδιάμεσες εκπτώσεις. Όπως είχε επισημάνει στο insider.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Σταύρος Καφούνης ο θεσμός αυτός ουσιαστικά «παγώνει» την αγορά ένα περίπου μήνα πριν από τις χειμερινές εκπτώσεις.

Ο κ. Καφούνης εξηγεί ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δημιουργούν προβλήματα και στις δύο πλευρές, και τους καταναλωτές και τους εμπόρους. «Δημιουργούνται προσδοκίες στους καταναλωτές ότι θα βρουν τα προϊόντα σε καλές τιμές και τελικά απογοητεύονται καθώς οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν σε μεγάλες προσφορές αυτή την περίοδο» σημειώνει.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν προσοχή στα εξής:

  • Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
  • Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
  • Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
  • Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης, που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Αμέσως μετά τις ενδιάμεσες εκπτώσεις ακολουθεί η Black Friday, η οποία «πέφτει» στις 29 Νοεμβρίου 2019 και η Cyber Monday, στις 2 Δεκεμβρίου 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider