Συνάντηση με τον δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο είχε, το απόγευμα της Τρίτης, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η επέκταση του Μετρό στην περιοχή της Καλλιθέας, με πρόσβαση προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η ανάγκη επιτάχυνσης των έργων του παραλιακού μετώπου.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον δήμαρχο της Καλλιθέας δεν ήταν τυχαία, αφού, κατά τις πληροφορίες, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ έχει ήδη αρχίσει να εξετάζει σχέδια μελλοντικής επέκτασης του Μετρό προς τα νότια και τα δυτικά προάστια.

Οι επεκτάσεις που εξετάζονται

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται η επέκταση του Μετρό έως την Καλλιθέα, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Επίσης, εξετάζεται η επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό από την Ανθούπολη προς το Ίλιον, μέσω της κατασκευής τριών νέων σταθμών, αλλά και η επέκταση της Γραμμής 2 από την άλλη πλευρά, ήτοι από το Ελληνικό προς τη Γλυφάδα, μέσω της κατασκευής επίσης τριών νέων σταθμών.