Μητσοτάκης: Είστε πίσω από διαδηλώσεις κ. Τσίπρα - Μόνο περιθωριακά κόμματα τις στηρίζουν  

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Είστε πίσω από διαδηλώσεις κ. Τσίπρα - Μόνο περιθωριακά κόμματα τις στηρίζουν  
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ονοματίσει εάν υπάρχει σε ευρωπαϊκή χώρα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που στηρίζει συγκεντρώσεις.

«Σας επιστρέφω τα "κατηγορώ", σας επιστρέφω την υποκρισία και τον φανατισμό. Λέτε ψέματα κύριε Τσίπρα και το ξέρετε. Εχθρός αυτή την στιγμή είναι ο κορονοϊός», απάντησε ο Πρωθυπουργός στα όσα είπε νωρίτερα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ονοματίσει εάν υπάρχει σε ευρωπαϊκή χώρα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που στηρίζει συγκεντρώσεις, ενώ τον κατηγόρησε ότι είναι πίσω από αυτές και ζήτησε συγγνώμη απ' όσους υπέστησαν περιστατικά αστυνομικής βίας.

«Σ’ αυτή την δύσκολη συγκυρία επιμένετε, στην κορύφωση της πανδημίας να διοργανώνετε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Όταν το κάνετε αυτό αναλαμβάνετε το ρίσκο να αυξηθούν τα κρούσματα. Δεν είναι ο μόνος λόγος της αύξησης, αλλά αναρωτιέμαι, είναι αυτή υπεύθυνη στάση; Σας προσάπτω ότι θέλετε να ψαρέψετε στα θολά νερά για να δημιουργήσετε νέες πλατείες και νέους αγανακτισμένους και να ζωντανέψετε τα ίδια συνθήματα που σε μια λαϊκή συγκυρία σας έφεραν στην εξουσία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Το πρόβλημα δεν είναι ο τρόπος που επιχειρείτε να βάλει ταμπέλες σ’ εμένα και στο κόμμα που ηγούμαι. Αφού η αξιωματική αντιπολίτευση απέτυχε να εκφράσει μια πειστική εναλλακτική πρόταση που να αντιπαρατίθεται με όρους πολιτικού διαλόγου, επιλέγει την δημόσια υγεία ως πεδίο πολιτικής δράσης. Αυτό δεν θα σας κάνει καλό και σίγουρα δεν κάνει καλό στην δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή», τόνισε.

Επίθεση για πόρισμα Αλιβιζάτου

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο περίφημο πόρισμα της Επιτροπής Ν. Αλιβιζάτου για περιστατικά βίας της αστυνομίας, σημειώνοντας ότι αυτό αναφέρεται στα περιστατικά της περιόδου 2017-2018 «δηλαδή επί δικών σας ημερών». Στη συνέχεια κάλεσε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί επί συμπερασμάτων του συγκριμένου Πορίσματος, η μία εξ αυτών για την περίπτωση Κουφοντίνα.

«Εσείς κύριε Τσίπρα για όλα αυτά τα περιστατικά βίας στην αστυνομίας επί δικών σας ημερών τι κάνατε; Πλειστηριασμοί άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ, ψέκασαν τους διαδηλωτές, πρώτη φορά αριστερή καταστολή. Εσείς χρησιμοποιήσατε τα ΜΑΤ για να σας προστατεύσουν , με προληπτικές προσαγωγές όταν πηγαίνατε να μιλήσετε στις συγκεντρώσεις σας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider