Επανέρχεται το σενάριο της αλλαγής ονόματος στον ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επανέρχεται το σενάριο της αλλαγής ονόματος στον ΣΥΡΙΖΑ
Τα στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας, αλλά και οι «προεδρικοί» φαίνεται να υποστηρίζουν πως πρέπει να υπάρξει απόφαση «αλλαγής».

Το ζήτημα της αλλαγής ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ ή πιο συγκεκριμένα της προσθήκης κάποιου επιπλέον ονόματος, όπως για παράδειγμα το «ΣΥΡΙΖΑ-Πράσινη Συμμαχία» έρχεται και πάλι στο προσκήνιο.

Τα στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας, αλλά και στελέχη που υπάρχουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ κι ανήκουν στην πτέρυγα των λεγόμενων «προεδρικών» φαίνεται να υποστηρίζουν πως πρέπει να τεθεί το ζήτημα προς συζήτηση και να υπάρξει απόφαση «αλλαγής», ενώ ο Αλέξης Τσίπρας στην χθεσινοβραδινή συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 σημείωσε πως θα μπορούν τα νέα μέλη να αποφασίσουν για το θέμα, τονίζοντας παράλληλα πως κατά την άποψη του το «ΣΥΡΙΖΑ» αποτελεί ένα δυνατό brand και πως η κουβέντα θα πρέπει να αφορά μόνο την προσθήκη κι όχι την αλλαγή.

Είναι δεδομένο πως το ζήτημα αυτό απασχολεί τα στελέχη εδώ και αρκετό διάστημα και πρόκειται για μία συζήτηση με εσωκομματικό συμβολισμό. Άλλωστε έχει διεξαχθεί έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας υπάρχουν εδώ κι αρκετό καιρό στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και στην οποία καταγράφεται πως οι ψηφοφόροι δεν δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το αν θα υπάρξει κάποια προσθήκη ή όχι στο «ΣΥΡΙΖΑ».

Αντίθετα το ενδιαφέρον φαίνεται πως εστιάζεται στις αντικρουόμενες τάσεις που υπάρχουν μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι εδώ φαίνεται πως τη λύση θα δώσουν τα μέλη, τα οποία θα κληθούν να πάρουν και την απόφαση.

Το θέμα πάντως θα συζητηθεί στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα συνεδριάσει την Τετάρτη και στην οποία συνεδρίαση αναμένεται να τεθούν κι όλα τα εσωκομματικά ζητήματα που έχουν προκύψει.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα άλλωστε η ομάδα των «53+» κατηγορούσε εμμέσως πλην σαφώς τους «προεδρικούς» για τη διαρροή ενός ηλεκτρονικού μηνύματος μέλος της ομάδας, το οποίο πρότεινε τα στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας να παραβρεθούν στο Συνέδριο απλά και μόνο ως παρατηρητές.

Το… μήνυμα Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πάρει θέση στη «διαμάχη» που έχει ξεσπάσει για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, στην χθεσινή του συνέντευξη όμως έστειλε κάποια «μηνύματα», σημειώνοντας πως το 36 και το 32% του κόσμου που ψήφισε το κόμμα το 2015 και τον επρασμένο Ιούλιο αντίστοιχα δεν προέρχεται από την «ριζοσπαστική αριστερά» και τονίζοντας πως δεν γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να λειτουργεί ως «ιερό που οι πιστοί μπαίνουν να ανάψουν το κεράκι τους, αλλά δεν μπορούν να μπουν πιο μέσα».

Παράλληλα μιλώντας νωρίτερα για τους συνεργάτες του σημείωσε πως είναι αρκετά «ανεκτικός» ειδικά με εκείνους που βρίσκονται αρκετά κοντά του και πως εξαντλεί κάθε περιθώριο αφήνοντας «τον χρόνο να λύσει τα ζητήματα που προκύπτουν» προτού πάρει την απόφαση να λύσει ο ίδιος κάποια συνεργασία.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider