Τσακαλώτος για ΝΔ: Είναι λάθος οι μισές φοροελαφρύνσεις να πηγαίνουν στις επιχειρήσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακαλώτος για ΝΔ: Είναι λάθος οι μισές φοροελαφρύνσεις να πηγαίνουν στις επιχειρήσεις
«Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι παίρνουν ελάχιστα. Στην καλύτερη περίπτωση 17 ευρώ τον μήνα» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος

Πυρά προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος κάνοντας λόγο για λανθασμένο πακέτο φοροελαφρύνσεων.

«Όταν δίνεις το ίδιο ποσοστό μείωσης σε πλούσιους και φτωχούς δίνεις πολλά στους πλούσιους και λίγα στους φτωχούς» τόνισε ο τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην βουλή, στην συζήτηση της ολομέλειας για το φορολοφικό νομοσχέδιο.

«Είναι λάθος το συνολικό πακέτο να είναι τόσο στοχευμένο στις φοροελαφρύνσεις αλλά και αυτές γίνονται με λάθος τρόπο. Είναι λάθος οι μισές φοροελαφρύνσεις να πηγαίνουν στις επιχειρήσεις. Αλλά ακόμα και εκεί το δίνετε με άδικο τρόπο. Ενδεικτικά το 80% των φοροελαφρύνσεων στις επιχειρήσεις πάει στο 2,5% των επιχειρήσεων. Γιατί η ΝΔ κ ο κύριος Σταϊκούρας δεν είπαν κουβέντα για τις τροπολογίες που προτείναμε;» διερωτήθηκε στην συνέχεια.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης πως «Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι παίρνουν ελάχιστα. Στην καλύτερη περίπτωση 17 ευρώ τον μήνα, σε πολλές περιπτώσεις 17 ευρώ τον χρόνο και σε αρκετές μηδέν», ενώ θύμισε στον κ. Σταικούρα ότι η «μαγική μετατροπή από δημοσιονομικό κενό σε πλεόνασμα για το 2019 εξηγείται σε μεγάλο βαθμό από την σημερινή αναθεώρηση προς τα πάνω των στοιχείων για την ανάπτυξη από την ΕΛΣΤΑΤ. (Από 1,1 σε 1,4 για το πρώτο τρίμηνο και από 1,9 σε 2,8 για το δεύτερο)». Υπογράμμισε δε ότι κανείς δεν έκανε αναφορά σε αυτό το θέμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider