Να «κλείσει» την κουβέντα περί αυτοκριτικής θέλει ο Αλέξης Τσίπρας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Να «κλείσει» την κουβέντα περί αυτοκριτικής θέλει ο Αλέξης Τσίπρας
Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί η συζήτηση τώρα να αφορά την ψηφιακή πλατφόρμα, την εγγραφή των μελών που συνεχίζεται και τις εξορμήσεις.

Μπορεί κάποιοι να… ακονίζουν τα μαχαίρια τους ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και να περιμένουν να τεθεί το θέμα της αυτοκριτικής, όμως ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται τη δεδομένη στιγμή να ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκλίνει στην άποψη πως πρέπει, πριν από το μεγάλο Συνέδριο να γίνει μια συζήτηση στα όργανα του κόμματος που θα αφορά την περίοδο της διακυβέρνησης κι όχι μόνο, αλλά φαίνεται να θεωρεί πως τώρα που το κόμμα πλησιάζει την κοινωνία και έχει ξεκινήσει η καμπάνια για την εγγραφή των μελών, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει αυτή η συζήτηση.

Μπορεί λοιπόν το ζήτημα της ανάλυσης της πολιτικής και των πεπραγμένων του ΣΥΡΙΖΑ να τεθεί στην σημερινή συνεδρίαση, όμως θεωρείται απίθανο την δεδομένη στιγμή να παρθούν αποφάσεις που θα αφορούν το άνοιγμα μιας τέτοιας διαδικασίας.

Αντιθέτως ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί η συζήτηση τώρα να αφορά την ψηφιακή πλατφόρμα, την εγγραφή των μελών που συνεχίζεται και τις εξορμήσεις, τόσο του ίδιου όσο και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Όσον αφορά την πορεία της εγγραφής μελών, μέσω της πλατφόρμας είχαν εγγραφεί χθες περίπου 7.600 νέα μέλη και στην Κουμουνδούρου υπήρξε ικανοποίηση τόσο από την ανταπόκριση του κόσμου, όσο και από την λειτουργία της σελίδας, η οποία παρότι δημιουργήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν παρουσιάζει τεχνικά προβλήματα.

Παράλληλα στην σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθούν και τα τρέχοντα θέματα, όπως η ψήφος των αποδήμων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει πως όλα θα κριθούν από την πρόταση που τελικά θα καταθέσει η ΝΔ κι αν αυτή θα συμβαδίζει ουσιαστικά με τους όρους που έχει θέσει το ΚΚΕ.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, από την Κουμουνδούρου τονίζεται συνεχώς πως έχει καταθέσει από την πρώτη στιγμή τη δική του πρόταση και περιμένει να πράξουν το ίδιο και τα υπόλοιπα κόμματα ώστε να γίνει συζήτηση πάνω σε συγκεκριμένη και ξεκάθαρη βάση.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider