Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ - Μονόδρομος η δυναμική αντιπολίτευση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ - Μονόδρομος η δυναμική αντιπολίτευση
Στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως ήρθε η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την αντεπίθεση του.

Αρκετά ενοχλημένοι παρουσιάζονταν χθες στον ΣΥΡΙΖΑ με τα δημοσίευμα που αφορούσαν τους μετακλητούς υπαλλήλους, δημοσιεύματα τα οποία «χρεώνουν» στην τωρινή κυβέρνηση.

Ο προβληματισμός στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορούσε το γεγονός πως, όπως επεσήμαιναν «η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να κάνει η ίδια αντιπολίτευση, προσπαθώντας να αποδομήσει το έργο της κυβέρνησης Τσίπρα» και «να παρουσιάσει σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχει τίποτα».

Στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως ήρθε η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την αντεπίθεση του και εκτιμούν πως μια δυναμική αντιπολίτευση που δεν θα αφήνει ούτε… χαραμάδα χωρίς κριτική, είναι μονόδρομος.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει συνεχής συσκέψεις ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ, προκειμένου να φτιάξει την ατζέντα της ομιλίας του. Στην Κουμουνδούρου βρέθηκαν χθες οι τομεάρχες της κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος θα έχει σύσκεψη με τους βουλευτές της Μακεδονίας και της Θράκης με σκοπό να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προσπαθήσει το Σάββατο στην ομιλία του να συγκρίνει το δικό του σχέδιο, το οποίο θεωρεί πως είναι πολύ συγκεκριμένο, με τις «μη απαντήσεις» που όπως λένε από την Κουμουνδούρου έδωσε ο Μητσοτάκης.

Έχουμε ήδη πει πως το ζήτημα των πρωτογενή πλεονασμάτων βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε βρίσκονται και τα εργασιακά, ενώ είναι δεδομένο πως ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει έμφαση και σε θέματα όπως η ΕΥΠ, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο εκλογικός νόμος, αλλά και το προσφυγικό.

Η ομιλία του όμως δεν θα έχει μόνο αντιπολιτευτικό χρώμα. Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ θα αναφερθεί και στο ίδιο το κόμμα, τόσο στο παρελθόν του και στα πεπραγμένα των 4,5 χρόνων στην διακυβέρνηση, αλλά και στο μέλλον του.

Θα κάνει μια εκτενή αναφορά στο έργο που έκανε η κυβέρνηση του και παράλληλα θα δώσει το σύνθημα της επόμενης ημέρας. Θα καλέσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να σταθούν δίπλα στο κόμμα, να γίνουν μέλη και να διαμορφώσουν την πολιτική του, αφού θα υποσχεθεί άμεση επαφή του κόμματος μαζί τους.

Τα μέλη άλλωστε θα μπορούν να έχουν λόγο, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, να μοιράζονται απόψεις και ιδέες, αλλά ακόμα και να ασκούν κριτική όπου θεωρούν προφανώς ότι χρειάζεται.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider