Μητσοτάκης στο France 24: Βασική μας προτεραιότητα η ανάπτυξη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης στο France 24: Βασική μας προτεραιότητα η ανάπτυξη
Η Ελλάδα χρειάζεται πραγματικές μεταρρυθμίσεις για να υπάρξει ανάπτυξη, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, τις σχέσεις του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν αλλά και στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fraance 24.

«Θεωρώ ότι είναι μια επίσκεψη πολύ σημαντική για μένα. Γνωρίζω εξάλλου τον Πρόεδρο εδώ και κάποια χρόνια, όταν ήταν ακόμα υπουργός κι εγώ επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Και θεωρώ ότι έχουμε μια καλή προσωπική σχέση» σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «στην Ελλάδα πετύχαμε να πατάξουμε τον λαϊκισμό της αριστεράς. Πετύχαμε ένα ποσοστό πολύ πολύ ισχυρό, πετύχαμε ένα ποσοστό 40%. Είναι η πρώτη φορά σε μια περίοδο δέκα ετών, που η Ελλάδα εκλέγει κυβέρνηση με απόλυτη πλειοψηφία και καταπολεμήσαμε τον λαϊκισμό». Κληθείς να σχολιάσει το ότι η Χρυσή Αυγή έμεινε εκτός Κοινοβουλίου ανέφερε πως «το πετύχαμε χωρίς να αντιγράψουμε τη ρητορική των λαϊκιστών, παρουσιάζοντας ένα σχέδιο πολύ συγκεκριμένο πάνω στην ελληνική οικονομία».

Σε ερώτηση για την πρόθεση της Αθήνας να επαναδιαπραγματευτεί τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα τόνισε πως «το σημαντικό είναι να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης, μια αξιοπιστία σχετικά με πραγματικές μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα χρειάζεται και κατά τη γνώμη μου η βασική προτεραιότητα αφορά στην ανάπτυξη. Μπορούμε να το πράξουμε, να μειώσουμε τους φόρους επί των επιχειρήσεων. Μπορούμε να αρχίσουμε το 2020, μειώνοντας τους φόρους από 28% έως 24%, να καταπολεμήσουμε την ελληνική γραφειοκρατία… Κατά τη γνώμη μου, η καλύτερη πολιτική για την εξάλειψη των ανισοτήτων είναι η πολιτική που θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης. Χάσαμε 400.000 Έλληνες, που εγκατέλειψαν την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της περιόδου της κρίσης …. Κατά συνέπεια, πως θα επιστρέψουν, εάν δεν έχουμε ανάπτυξη;»

Αναφορικά με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει «ένας μόνιμος μηχανισμός με περισσότερα αεροπλάνα, που θα είναι στη διάθεση των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν προβλήματα πυρκαγιών. Ο Επίτροπος της Κύπρου, κ. Στυλιανίδης, που έθεσε σε εφαρμογή το σύστημα RescEU έκανε μια εξαιρετική δουλειά. Τώρα είναι αποστολή της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καταστήσει μόνιμη αυτή τη δομή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider