Κικίλιας για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Σήμερα είναι μια πολύ κακή μέρα για τον ελληνισμό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κικίλιας για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Σήμερα είναι μια πολύ κακή μέρα για τον ελληνισμό
Η Ελλάδα θα μείνει ξύπνια να δει τους πρόθυμους βουλευτές να εκχωρούν την ψυχή της Μακεδονίας, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Σήμερα είναι μια πολύ κακή μέρα για τον ελληνισμό», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως «η αξιοπιστία κάθε βουλευτή, οι αρχές, οι αξίες και τα «πιστεύω» του κρίνονται απόψε το βράδυ. Δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς από τη μέγγενη της ψυχής της χώρας και της Μακεδονίας».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Κικίλιας στην τηλεόραση του Σκάι, απόψε η Ελλάδα θα είναι ξύπνια και θα παρακολουθήσει την ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί. «Θα δουν τους βουλευτές οι οποίοι πρόθυμα θέλουν να εκχωρήσουν την ψυχή της Μακεδονίας, να σηκώνονται με το χέρι ψηλά και να λένε “ναι”».

Για την απόφαση της ΝΔ να μην καταθέσει τελικά πρόταση μομφής, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «μετά τις τελευταίες μέρες που οι «πρόθυμοι» βουλευτές ανακοίνωσαν δημοσίως ότι θα καταψηφίσουν μια τέτοια πρόταση, αυτή έχει καταστεί ανενεργή. Είναι αυτοί οι βουλευτές που εκλέχτηκαν με εντολή να αντιπολιτεύονται και μεταπήδησαν στο κυβερνητικό στρατόπεδο έναντι ανταλλαγμάτων. Το ερχόμενο χρονικό διάστημα μπορούμε σε κρίσιμα νομοσχέδια να πιέσουμε πραγματικά. Από τη στιγμή που πριν μια βδομάδα οι ίδιοι βουλευτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, το όπλο της πρότασης μομφής πρέπει να μείνει πάνω στο τραπέζι».

Αναφορικά με τους προπηλακισμούς και τις βιαιοπραγίες, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ ξεκαθάρισε πως η ΝΔ τους καταδικάζει, μιας και είναι σεβαστό ένας συνάδελφος να έχει αντίθετη άποψη. Τόνισε όμως πως προσωπικά αισθάνεται ντροπή για αυτούς οι οποίοι πριν από λίγους μήνες κουνούσαν το δάχτυλο και έλεγαν ότι ποτέ δεν πρόκειται να ψηφίσουν μια τέτοια συμφωνία -και τώρα «έστριψαν» για την υπουργική θέση τους ή για άλλα ανταλλάγματα.

Για τις αναμενόμενες παρεμβάσεις των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως οι πολιτικοί που έχουν διατελέσει σε ηγετικές θέσεις και έχουν διαμορφώσει την εξωτερική πολιτική της χώρας, έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να τοποθετούνται σε κρίσιμα εθνικά θέματα και αυτό προφανώς βαραίνει στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Κικίλιας είπε πως ήρθε στη Βουλή χωρίς να υπάρχει το αναθεωρημένο Σύνταγμα των Σκοπίων, που μιλά για Δημοκρατία της Μακεδονίας, η δε υποχρέωσή τους να αλλάξουν το Σύνταγμα δεν διασφαλίζεται. «Ο ίδιος ο κ. Ζάεφ μιλά για Δημοκρατία της Μακεδονίας για μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Είναι ανυπέρβλητη η ζημιά που έχει γίνει. Θεωρώ ότι ο κ. Τσίπρας πάτησε πάνω στην πολιτική “λαιμαργία” του κ. Κοτζιά που δεν του αρκούσε μια υπουργική θητεία και θέλησε να μείνει στην ιστορία δίνοντας μια οποιαδήποτε λύση. Στη συνέχεια εκμεταλλευόμενος την επιθετικότητα του κ. Καμμένου, εξώθησε τον κ. Κοτζιά σε παραίτηση για να καρπωθεί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τη συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος αναφερόμενος στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε συγκλονιστική την πορεία του. «Μας κάνει υπερήφανους αγωνιζόμενος με τα εθνικά χρώματα, την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας δεν μας κάνει καθόλου υπερήφανους», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider