Από τον Αλέξη Τσίπρα οι ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από τον Αλέξη Τσίπρα οι ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα
Αναλυτικά στο ύψος του επιδόματος και τους δικαιούχους θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός.

Σε ανακοινώσεις αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να προβεί, σήμερα, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Όπως έχει ήδη γράψει το insider.gr, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σήμερα στο κοινοβούλιο στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που κάνει το τελευταίο διάστημα κάθε φορά που ψηφίζονται θετικά μέτρα του πακέτου ΔΕΘ.

Μάλιστα σήμερα στη διάρκεια της ομιλίας του θα αναφερθεί και στο κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στους πιο αδύναμους, δίνοντας αναλυτικά στοιχεία τόσο για το ύψος του «επιδόματος» όσο και για τους δικαιούχους. Κατά πάσα πιθανότητα, το μέρισμα θα δοθεί γύρω στις 15 Δεκεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός που την Τρίτη επισκέφθηκε το Μάτι και είχε επαφές με κατοίκους της πληγείσας περιοχής, επιδιώκει να δείχνει πως η κυβέρνησή του στέκεται κοντά στις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες και μάλιστα πως φροντίζει για την αποκατάσταση αδικιών του παρελθόντος ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης.

Στο τέλος της εβδομάδας συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο την πορεία προς τις ευρωεκλογές και τις ευρωπαϊκές συμμαχίες, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν ανακοινώσεις για τους υποψηφίους του κόμματος στους κεντρικούς δήμους της χώρας.

Ο μεγάλος «πονοκέφαλος» για το Μαξίμου προκαλείται από τον δήμο της Αθήνας για τον οποίο ο πρωθυπουργός καλείται να πάρει τις αποφάσεις του. Ο Νίκος Μπελαβίλας έχει κλείσει για τον Πειραιά, η Κατερίνα Νοτοπούλου για την Θεσσαλονίκη και απομένει να φανεί η επιλογή για την Αθήνα που ο Αλέξης Τσίπρας θα ήθελε να είναι γυναίκα, όμως εάν αυτό δεν επιτευχθεί τότε θα στραφεί στην λύση του Νάσου Ηλιόπουλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider