Κλειδώνουν εντός των επόμενων ωρών οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας, με τους μεγάλους χαμένους να εντοπίζονται στην ομάδα όσων αγόρασαν από τον Νοέμβριο του 2010 και ύστερα αυτοκίνητο άνω των 1.400 κυβικών, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυξήσεις.

Τα έσοδα που θα προκύψουν από τις εν λόγω αυξήσεις θα αποτελέσουν και το αντιστάθμισμα στις μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας που θα δουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ηλικίας άνω των 5 ετών.

Επί της ουσίας, το νέο σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας θέτει σημείο αναφοράς τον Νοέμβριο του 2010 ως τον χρόνο απόκτησης του αυτοκινήτου, ο οποίος και θα κρίνει εάν οι ιδιοκτήτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυξήσεις ή μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας.

Πιο αναλυτικά:

- Τα τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματα που ταξινομήθηκαν από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά υπολογίζονται αποκλειστικά με τον όγκο των ρύπων που εκπέμπουν.

- Τα τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματα που ταξινομήθηκαν έως και τον Οκτώβριο του 2010 υπολογίζονται αποκλειστικά με βάση το ύψος του κυβισμού τους.