Προς δημοσιοποίηση νέα λίστα με ονόματα οφειλετών του Δημοσίου

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς δημοσιοποίηση νέα λίστα με ονόματα οφειλετών του Δημοσίου

Το Σεπτέμβριο του 2011 ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανήρτησε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών τα στοιχεία 6.000 νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγαλύτερες από 150.000 ευρώ. Ακολούθησε το 2013 ανάλογη δημοσιοποίηση από τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το 2011 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο συνολικά ήταν στα 42 δισ. ευρώ, το 2013 άγγιζαν τα 60 δισ. ευρώ και σήμερα πλέον έχουν ξεπεράσει τα 85 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει εκ νέου τα ίδια μέσα προκειμένου να ασκήσει πίεση στους οφειλέτες του να αποπληρώσουν χρέη προς την εφορία.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα αποστείλει μέσα στις επόμενες ημέρες σε όσους χρωστούν στην εφορία περισσότερα από 150.000 ευρώ ειδοποιητήρια που θα αναφέρουν πως εάν δεν ρυθμίσουν τα χρέη τους θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα τους.

Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, η οποία θα εφαρμοσθεί σε συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αναφέρει πως από την εν λόγω λίστα θα εξαιρεθούν μόνον οι οφειλές που κρίνονται ανεπίδεκτες είσπραξης, ληξιπρόθεσμα χρέη αποβιωσάντων οφειλετών καθώς και οφειλές για τις οποίες έχει χορηγηθεί αναστολή καταβολής με προσωρινή διαταγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider