Αλεξιάδης: Είναι προκλητικό να παριστάνουν τους έκπληκτους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλεξιάδης: Είναι προκλητικό να παριστάνουν τους έκπληκτους

Σκληρή απάντηση έδωσε στον Γιάννη Στουρνάρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μετά τη δήλωση του κεντρικού τραπεζίτη ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε ενημερωθεί από τις γερμανικές αρχές για τη «λίστα της Ρηνανίας».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Αλεξιάδης αναφέρει καταγγέλει ότι «είναι σαφής η προσπάθεια ορισμένων να αποδομήσουν και να υπονομεύσουν την όλη προσπάθεια. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας ενδυναμώσουν στις ελεγκτικές ενέργειες που ήδη ξεκίνησαν».

«Είναι τουλάχιστον προκλητικό να παριστάνουν ορισμένοι τους έκπληκτους, γιατί θα υλοποιήσουμε νόμο του Αυγούστου (4336/14.08.2015) για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων στο εσωτερικό και εξωτερικό!», διαμηνύει ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ.

Οι αντιδράσεις πέφτουν «βροχή» μετά τη δημοσιοποίηση της συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Norbert Walter-Borjans, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στην οποία σημειώνει ότι η τωρινή κυβέρνηση έδειξε ενδιαφέρον για τη λίστα με τους έλληνες καταθέτες στην Ελβετία, σε αντίθεση με την προηγούμενη που δεν είχε ανταποκριθεί.

«Είναι σίγουρο ότι η ανησυχία αυτών που έχουν χρήματα (μη φορολογημένα νόμιμα) στο εξωτερικό, θα αποτυπωθεί με διάφορους τρόπους. Τους συμβουλεύουμε να μην ανησυχούν απλά, αλλά να φροντίσουν άμεσα να τακτοποιήσουν τα φορολογικά τους θέματα, πριν δεχτούν την πρόσκληση ελέγχου. Το παράδειγμα άλλων χωρών με τη διαδικασία της αυτοκαταγγελίας (π.χ. Γερμανία) είναι ήδη στους σχεδιασμούς μας», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο αναπληρωτής υπουργός προσθέτει ότι «στη μικρή μερίδα μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων που ξεκίνησαν την άμεση ή έμμεση κριτική για τη συγκεκριμένη λίστα, θα τους θυμίσουμε τι έγραψαν (ή μάλλον τι αποσιώπησαν) όταν είχε παραληφθεί η αντίστοιχη λίστα Λαγκάρντ το 2010. Η λίστα που παρέλαβε η κυβέρνηση έχει ήδη παραδοθεί στους οικονομικούς εισαγγελείς (από την Παρασκευή 27.11.2015) και θα ελεγχθεί με συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο που ήδη συντάχθηκε και προχωρά σε υλοποίηση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider