Ισοδύναμο του… ισοδυνάμου αναζητεί η κυβέρνηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισοδύναμο του… ισοδυνάμου αναζητεί η κυβέρνηση

Την μείωση του ειδικού φόρου στο κρασί στο μισό και την αύξηση του ειδικού φόρου στα πιο «σκληρά» οινοπνευματώδη ποτά εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το συγκεκριμένο μέτρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες το νέο σχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την επιβολή ειδικού φόρου 20-25 ευρώ ανά 100 λίτρα χύμα ή τυποποιημένου κρασιού αντί για 40 ευρώ που ήταν το αρχικό σχέδιο.

Αυτή η αλλαγή δημιουργεί μια «τρύπα» περί των 50 εκατ. ευρώ στα εκτιμώμενα έσοδα και στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζονται αυτή τη στιγμή οι εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν για ισοδύναμα μέτρα που θα συνδυαστούν με το μικρότερο ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί και θα επιτρέψουν - μαζί με το τέλος στα τυχερά παιγνίδια -, την κάλυψη του συνόλου των εσόδων από την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Μεταξύ των μέτρων που έχουν πέσει στο τραπέζι, είναι και η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα πιο «σκληρά» οινοπνευματώδη ποτά ή ακόμα και η επιβολή τέλους στα αναψυκτικά και άλλα «soft drinks».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider