Σταϊκούρας: Νέα κίνητρα για τη σύσταση family offices στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Νέα κίνητρα για τη σύσταση family offices στην Ελλάδα

Κίνητρα για τη δημιουργία εταιρειών ειδικού σκοπού διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας (Family Offices) στην Ελλάδα τα οποία θα διαχειρίζονται τον πλούτο των προσώπων που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στη χώρα μας καθιερώνει το υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία που που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ. Με την ίδια τροπολογία η μείωση έως 100% των ενοικίων για κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις επεκτείνεται τον Μάρτιο.

Για τα family offices δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι με τα κίνητρα επιδιώκεται να δημιουργηθεί ένα διαφανές και οριοθετημένο πλαίσιο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες φυσικών προσώπων με φορολογική κατοικία στην Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη βέλτιστες διεθνείς πρακτικές φορολόγησης, αναφορικά με τη διαχείριση των χρηματικών/επενδυτικών ροών και της οικογενειακής περιουσίας τους. Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις αναμένεται να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στην προσέλκυση περισσότερων φυσικών προσώπων με φορολογική κατοικία στο εξωτερικό και θα εφαρμόζονται σε όλα τα φυσικά πρόσωπα που είναι ήδη, ή καθίστανται, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.

Παράλληλα, αναμένονται και έμμεσα πολλαπλασιαστικά οφέλη για τη χώρα μας, όπως τόνωση της οικονομίας και ενίσχυση της απασχόλησης, μέσω των εργαζόμενων στις εταιρείες ειδικού σκοπού διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας.

«Με τη σημερινή, νέα νομοθετική πρωτοβουλία, η Κυβέρνηση αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι, παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που έχει προκαλέσει η υγειονομική κρίση, συνεχίζει να υλοποιεί, με διορατικότητα και αποφασιστικότητα, διαρθρωτικές αλλαγές που συμβάλλουν στην προσέλκυση επενδύσεων και επενδυτών στη χώρα» υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider