Έκκληση Σταϊκούρα για υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκκληση Σταϊκούρα για υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
Ο κ. Σταϊκούρας εμφανίζεται απρόθυμος να δώσει στο να δοθεί μια νέα παράταση στην υποβολή των δηλώσεων, λέγοντάς πως μία παράταση θα συνεπαγόταν μείωση των δόσεων.

Αν και βρισκόμαστε 15 ημέρες πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, σχεδόν 2 εκατ. φορολογικές δηλώσεις δεν έχουν υποβληθεί ακόμη στο Taxisnet. Αυτή η εξέλιξη ανάγκασε τον υπουργό Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας να καλέσει τους φορολογουμένους να υποβάλουν τις δηλώσεις τους και να επωφεληθούν της πληρωμής του φόρου σε έως και 8 δόσεις.

Μιλώντας σήμερα στο Real FM, ο κ. Σταϊκούρας έδειξε απρόθυμος να δώσει στο να δοθεί μια νέα παράταση στην υποβολή των δηλώσεων, λέγοντάς πως μία παράταση θα συνεπαγόταν μείωση των δόσεων.

Ο ίδιος τόνισε πως αυτό που θα κρίνει την πορεία της οικονομίας είναι το εάν θα υπάρξει και δεύτερο κύμα κορονοϊού το χειμώνα και εάν θα υπάρξει ανάγκη για νέο lockdown.

Επάρκεια ταμειακών διαθεσίμων

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο lockdown ξεκαθάρισε πως αυτό δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά του πρώτου, καθώς η κυβέρνηση και οι πολίτες έχουν πλέον πιο μεγάλη εμπειρία και περισσότερες υγειονομικές δυνατότητες.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε για την επάρκεια των ταμειακών διαθεσίμων, ενώ σημείωσε πως πρόσθετα μέσα θα παρέχονται και από το αναπτυξιακό σχέδιο που καταρτίζει η κυβέρνηση.

Τέλος, για τον τουρισμό ανέφερε πως επιχειρήσεις του κλάδου είναι δικαιούχοι της επιστρεπτέας προκαταβολής, της μειωμένης προκαταβολής φόρου, αλλά και του προγράμματος Συνεργασία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider