Σταϊκούρας: Αυξάνονται οι ωφελούμενοι από τα κυβερνητικά μέτρα για τον κορονοϊό

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Αυξάνονται οι ωφελούμενοι από τα κυβερνητικά μέτρα για τον κορονοϊό
Ο υπουργός Οικονομικών απεκάλυψε ότι το πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών σχεδιάζεται να επεκταθεί τον Απρίλιο.

Τη διεύρυνση των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των επιχειρήσεων που θα λάβουν φορολογικές και ασφαλιστικές διευκολύνσεις, αλλά και την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ κατά 100 ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε, η σχετική απόφαση με τους νέους ΚΑΔ θα υπογραφεί σήμερα ή αργότερο αύριο Τετάρτη.

Ο υπουργός Οικονομικών απεκάλυψε ότι το πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών σχεδιάζεται να επεκταθεί τον Απρίλιο, δεδομένης της κατάστασης που διαμορφώνεται με την εξάπλωση του κορονοϊού και την αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων από την επιδημία. Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχει συνεννόηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση για τους μακροχρόνια άνεργους και την ενίσχυση τους.

Τι αλλάζει με το όριο του 30% με ηλεκτρονικές συναλλαγές

Ερωτηθείς για το πέναλτι φόρου που θα επιβληθεί σε όσους δεν πιάσουν το όριο του 30% με ηλεκτρονικές συναλλαγές ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι η κατάσταση θα συνεκτιμηθεί με την πάροδο του χρόνου και τα δεδομένα από τον όγκο των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ώστε να αποφασισθεί το εάν πρέπει να υπάρξει τροποποίηση στο όριο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που απαιτούνται ανά φορολογούμενο, ώστε να μην τους επιβληθεί πρόστιμο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε πως θα δρομολογηθεί παρέμβαση και για τις μεταχρονολογημένες επιταγές, η οποία θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα.

Τέλος, αναφερόμενος στα προγράμματα στήριξης που εκπονούνται πανευρωπαϊκά είπε ότι πολλές φορές ακούγονται «εξωπραγματικά ποσά» για μέτρα που λαμβάνονται από διάφορες χώρες, τα οποία δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Στο σημείο αυτό διευκρίνισε πως αν και οι περισσότερες χώρες στην ΕΕ έχουν ανακοινώσει μέτρα που μεσοσταθμικά αγγίζουν το 2% του ΑΕΠ τους, στην Ελλάδα έχουμε ξεπεράσει ήδη το ποσοστό αυτό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider