Αναστολή ΦΠΑ και εισφορών σε επιχειρήσεις λόγω κοροναϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναστολή ΦΠΑ και εισφορών σε επιχειρήσεις λόγω κοροναϊού
Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, μέτρα για την τόνωση της οικονομίας, μετά τις επιπτώσεις του κοροναϊού.

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στη χώρα μας, μετά τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η Ελλάδα πάει καλά και δεν χρειάζεται να μας πιάνει «μαύρη απελπισία».

«Η Ελλάδα μέχρι στιγμής κρατάει. Πρέπει όμως να βάλουμε όλοι πλάτη. Υπάρχει θέμα ατομικής ευθύνης και υγιεινής. Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία λένε ότι θα περιορίζεται η εξάπλωση του ιού» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του, το πρωί της Κυριακής ο υπουργός.

Παράλληλα τόνισε ότι αύριο θα ανακοινωθούν από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, μέτρα για την τόνωση της οικονομίας, μετά τις επιπτώσεις του κοροναϊού.

Μείωση των πλεονασμάτων το 2020

Ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ότι αναμένεται να ισχύσει αναστολή του ΦΠΑ και των εισφορών για τις επιχειρήσεις που πλήττονται άμεσα από τον κοροναϊό. Αποκάλυψε ακόμα ότι έχει τεθεί ήδη από τον πρωθυπουργό το θέμα της μείωσης των πλεονασμάτων το 2020, κάτι το οποίο θα το συζητήσει με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, την οποία αναμένεται να συναντήσει στο «Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ - Όραμα και Ευκαιρίες Επενδύσεων», τη Δευτέρα, στο Βερολίνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider