Κάτω από το 1% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάτω από το 1% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου
Η αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ομολόγων σχετίζεται με την προσδοκία της αγοράς πως τα ελληνικά ομόλογα θα αποκτήσουν την επενδυτική βαθμίδα από τους οίκους αξιολόγησης μέσα σε βάθος 12μηνου.

Το φράγμα του 1% έσπασε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, με τους επενδυτές να δείχνουν πως αποτιμούν πολύ χαμηλά τον ελληνικό κίνδυνο.

Η αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ομολόγων σχετίζεται με την προσδοκία της αγοράς πως τα ελληνικά ομόλογα θα αποκτήσουν την επενδυτική βαθμίδα από τους οίκους αξιολόγησης μέσα σε βάθος 12μηνου και θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα επανεπένδυσης ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι αποδόσεις

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,961%, ήτοι 7,02% χαμηλότερα σε σχέση με χθες. Η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,306%, ενώ η απόδοση του ελληνικού ομολόγου λήξης 2033 διαμορφώνεται στο 1,396%.

Η πορεία των ομολόγων δείχνει πως πολλοί επενδυτές θεωρούν πως η Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα πιστοληπτική διαβάθμιση τρίτης βαθμίδας, ήτοι την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση που δίνουν οι οίκοι Fitch, Standard & Poor’s και Moody’s σε χώρες που θεωρούνται επενδύσιμες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider