Ζαββός: Καλύτερες ρυθμίσεις δανείων θα προσφέρουν οι διαχειριστές 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζαββός: Καλύτερες ρυθμίσεις δανείων θα προσφέρουν οι διαχειριστές 
Οι εταιρείες διαχείρισης έχουν την τεχνογνωσία, τους πόρους αλλά και κάθε συμφέρον να προσεγγίσουν τον δανειολήπτη με διάθεση λύσης, σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Καλύτερες ρυθμίσεις δανείων θα μπορούν να προσφέρουν οι διαχειριστές που θα αναλάβουν τα υπό τιτλοποίηση χαρτοφυλάκια των τραπεζών, ανέφερε ο υυφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός κατά την ενημέρωση της Βουλής για το σχέδιο «Ηρακλής».

«Οι δανειολήπτες θα έχουν δυνατότητες καλύτερες ρυθμίσεων… καθώς οι διαχειριστές θα έχουν περισσότερες δυνατότητες από τις τράπεζες… στο παρελθόν υπήρξαν δυστοκίες στο να κάνουν αναδιαρθρώσεις δανείων, είτε από φόβο των τραπεζικών υπαλλήλων είτε λόγω του κεφαλαιακού κόστους», εκτίμησε ο κ. Ζαββός.

Κοινό όφελος από τις συναινετικές λύσεις

Σύμφωνα με τον ίδιο οι διαχειριστές έχουν ίδιο όφελος να επιδιώξουν συναινετικές λύσεις καθώς μια αναγκαστική εκτέλεση ή μια ρευστοποίηση είναι και χρονοβόρα και κοστοβόρα. Οι εταιρείες διαχείρισης έχουν την τεχνογνωσία, τους πόρους αλλά και κάθε συμφέρον να προσεγγίσουν τον δανειολήπτη με διάθεση λύσης, τόνισε και ταυτόχρονα σημείωσε ότι ο διαχειριστής είναι ανεξάρτητος από τις τράπεζες, και μπορεί να αντιμετωπίσει τον στρατηγικό κακοπληρωτή και να λάβει μέτρα ρευστοποίησης στοιχείων.

Για τη λειτουργία των εταιρειών διαχείρισης που θα αναλάβουν τα χαρτοφυλάκια ο κ. Ζαββός σημείωσε ότι θα συσταθεί Επιτροπή Εποπτείας στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή του ΟΔΔΗΧ, της ΤτΕ, των αρμόδιων διευθύνσεων του υπουργείου Οικονομικών και του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την εφαρμογή του σχεδίου «Ηρακλής»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider