Σταϊκούρας: Πιθανή η καταβολή μερίσματος και φέτος, αν υπάρξει υπερπλεόνασμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Πιθανή η καταβολή μερίσματος και φέτος, αν υπάρξει υπερπλεόνασμα
Την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθει η υπουργική απόφαση για την προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης, γνωστοποίησε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράθυρο για την καταβολή και νέου μερίσματος τη φετινή χρονιά άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, υπό την προϋπόθεση ότι «θα φανεί τον Νοέμβριο αν υπάρχει υπερπλεόνασμα».

«Η προηγούμενη κυβέρνηση διένειμε το μέρισμα για προεκλογικούς λόγους τον Μάιο. Εμείς έχουμε πει ότι θα δίδεται σταθερά κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο. Αν λοιπόν τον Νοέμβριο υπάρχει κάποιο περιθώριο θα δούμε πως θα αξιοποιηθεί», εξήγησε χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Σταϊκούρας γνωστοποίησε, επίσης, πως την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθει η υπουργική απόφαση για την προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

«Στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων που έχουμε, αποφασίσαμε να δώσουμε διευρυμένο επίδομα με προκαταβολή», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα των νοικοκυριών είναι η απουσία προκαταβολής, η οποία τους εμπόδιζε να αγοράσουν πετρέλαιο και να πάρουν μετά το επίδομα».

Ερωτηθείς για τη νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, απάντησε πως «ο στόχος δεν είναι για μία μεγάλη έκδοση, αλλά είναι μία πετυχημένη έκδοση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider