Αύξηση κατά 39% στις εξαγωγές ένδυσης στο α' εξάμηνο του 2019

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση κατά 39% στις εξαγωγές ένδυσης στο α' εξάμηνο του 2019
Στο πρώτο εξάμηνο του έτους, η αξία των ελληνικών εξαγωγών ενδυμάτων έφτασε τα 453 εκατ. ευρώ

Τα 453 εκατ. ευρώ έφτασε η αξία των ελληνικών εξαγωγών ενδυμάτων, στο α' εξάμηνο του έτους, καταγράφοντας αύξηση κατά 39% σε σχέση με το 2018.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), η καλή πορεία των ελληνικών εξαγωγών ενδυμάτων συνεχίστηκε με ακόμη μεγαλύτερη αύξηση, στο β' τρίμηνο του 2019, σε σχέση με το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου

Αντίθετα, πτωτικά κινήθηκαν οι πωλήσεις τόσο της χονδρικής, όσο και της λιανικής, στην εσωτερική αγορά.

Η πολύ καλή πορεία του α' εξαμήνου του 2019 αποτελεί συνέχεια τόσο του 2017 όσο και του 2018: τη διετία 2017-2018 οι εξαγωγές ενδυμάτων κατέγραψαν αθροιστικά αύξηση 25%. «Η αξία των ελληνικών εξαγωγών ενδυμάτων είναι αρκετά μεγαλύτερη, εάν συμπεριληφθούν οι εξαγωγές που γίνονται απευθείας από τις γειτονικές χώρες, χωρίς να μεσολαβεί η χώρα μας» διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του ΣΕΠΕΕ.

Αύξηση 7,6% κατέγραψαν επίσης οι εξαγωγές της κλωστοϋφαντουργίας, οι οποίες ανήλθαν σε 223 εκατ. ευρώ, ενώ εντυπωσιακή άνοδος καταγράφηκε στις εξαγωγές του ελληνικού βαμβακιού. Η αξία των εξαγωγών το πρώτο εξάμηνο του 2019 ανήλθε σε 279 εκατ. αυξημένη κατά 70%.

Συνολικά οι εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτογενούς παραγωγής (βαμβακιού), κατέγραψαν αύξηση 37% το α' εξάμηνο του 2019. Η αξία εξαγωγών ανήλθε σε 955 εκατ. ευρώ έναντι 696 εκατ. ευρώ του α' εξαμήνου του 2018 καταγράφοντας άνοδο 37%.

Αύξηση καταγράφηκε και στις εισαγωγές. Οι εισαγωγές ενδυμάτων ήταν αυξημένες κατά 26% το α' εξάμηνο ενώ της κλωστοϋφαντουργίας κατά 3,2%. Συνολικά η αξία εισαγωγών ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας το α' εξάμηνο ανήλθε σε 1,39 δισ. ευρώ.

Αντίθετη με την πορεία των εξαγωγών είναι η κατάσταση στην εγχώρια αγορά. Το α' εξάμηνο, οι πωλήσεις τόσο χονδρικής, όσο και λιανικής, παρουσιάζουν πτώση. Η μείωση στις πωλήσεις χονδρικής κυμάνθηκε σε ποσοστό 6,5%, ενώ οι λιανικές πωλήσεις ήταν μειωμένες κατά 2,3%. Η πτώση ήταν έντονη το α' τετράμηνο ενώ κατά το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου καταγράφηκε ελαφρά άνοδος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider