Φέσσας: Όχι σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, όχι σε προεκλογικές παροχές

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φέσσας: Όχι σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, όχι σε προεκλογικές παροχές
«Η χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας.

Κατά μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, σημειώνονται ότι όσο διαρκεί αυτή η περίοδος τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για μια νέα παροδική ύφεση.

Ο κ. Φέσσας τάχθηκε και κατά των προεκλογικών παροχών καθώς, όπως είπε, η χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει.

Επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι η προσέλκυση επενδύσεων θα πρέπει να γίνει εθνικός στόχος. «Ειδικά η προσέλκυση επενδύσεων στη βιομηχανία και τη μεταποίηση θα προσφέρει στην οικονομία, αυξάνοντας τις εξαγωγές και δημιουργώντας νέες και καλές θέσεις εργασίας», τόνισε.

Μάλιστα, ο κ. Φέσσας υπογράμμισε ότι τα στοιχεία δεν είναι θετικά, καθώς το 2018 έναντι του 2017 οι επενδύσεις υποχώρησαν κατά 3% και τόνισε ότι οι επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι περίπου στο μισό απ’ των ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθώς στη χώρα μας ανέρχονται στο 11% όταν στην Ευρώπη είναι 22%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider