Ολονύχτιο θρίλερ για τα «κόκκινα» δάνεια

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολονύχτιο θρίλερ για τα «κόκκινα» δάνεια

Mε τις θέσεις της ελληνικής πλευράς να υποχωρούν έναντι των δανειστών, σε ό,τι αφορά στα κόκκινα δάνεια, συνεχίζεται έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης η διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Το υπουργείο Οικονομίας σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις διαφορές με τους Θεσμούς, ώστε να υπάρξει τελικά συμφωνία, κατέθεσε νέα βελτιωμένη πρόταση, η οποία όμως περιλαμβάνει χαμηλότερα όρια αναφορικά με το ποια τελικά θα είναι τα δάνεια που θα εξαιρεθούν για ορισμένο χρονικό διάστημα από την πώλησή σε funds.

Συγκεκριμένα, η ελληνική πλευρά δέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, την πώληση και ενήμερων δανείων - κάτι που προβλέπεται και από το νόμο που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο - ενώ ζητά να εξαιρούνται από την πώληση τα στεγαστικά δάνεια των νοικοκυριών με αντικειμενική αξία τις 160.000 ευρώ, προσαυξημένα για κάθε παιδί έως τον Μάιο του 2018.

Επίσης ζητά την εξαίρεσή δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων έως 100.000 ευρώ, των ελεύθερων επαγγελματιών έως 75.000 ευρώ και των καταναλωτικών έως 5.000 ευρώ. Στις περιπτώσεις αυτές η εξαίρεση θα προβλέπεται για μικρότερο διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider