Διαθέτεις 9 εκατ. δολάρια και δεν ξέρεις πως να τα ξοδέψεις; Και όμως επιλογή υπάρχει και μάλιστα πολύ ιδιαίτερη! Μπορείς πολύ απλά να αποκτήσεις μια… Ferrari! Ο λόγος για τη Ferrari Thomassima II, ένα σπάνιο μοντέλο του 1967, ο ιδιοκτήτης του οποίου το θέτει προς πώληση, μέσω του EBay και με τιμή εκκίνησης τα 9 εκατ. δολάρια.

Με έδρα το Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών και με διακριτικό… όνομα στο λογαριασμό του Ebay, το Derik Kennedy, ο ιδιοκτήτης της Ferrari Thomassima II έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται υπερήφανος για το σπάνιο αυτοκίνητο που (ακόμη) διαθέτει, καθώς έχουν παραχθεί μόνο τρία μοντέλα της Thomassima. Το πρώτο (Thomassima I) καταστράφηκε σε πλημμύρα και το τρίτο (Thomassima III) εκτίθεται στο μουσείο της Ferrari, στη Μόντενα της Ιταλίας.

Πρόκειται για τρία συλλεκτικά μοντέλα της Ferrari, όχι μόνο για την εξαίρετη αισθητική τους, αλλά και γιατί σχεδιάστηκαν από έναν αμερικανό – και δη καλιφορνέζο – σχεδιαστή, τον Tom Meade, o oποίος επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την αισθητική των Maserati. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε και το όνομα του μοντέλου, καθώς Thomassima σημαίνει «το περισσότερο από τον Thomas» (the most from Thomas).

Παράγοντες της αγοράς εξηγούν πως η υψηλή τιμή πώλησης της Thomassima II συνδέεται με την ισχύ, την αίγλη και το γόητρο του brand Ferrari. To 2006 η μέση τιμή πώλησης μιας Ferrari, εξαιρετικής κατάστασης, δεν ξεπερνούσε τις 900.000 δολάρια. Μόλις το Σεπτέμβριο, μοντέλο της αυτοκινητοβιομηχανίας πωλήθηκε έναντι 5,5 εκατ. δολαρίων, ενώ υπάρχουν και σειρές, η αξία των οποίων δύναται να φτάσει – ή ακόμη και να ξεπεράσει – τα 20 και τα 30 εκατ. δολάρια.

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως, παρά το γεγονός ότι η Thomassima σχεδιάστηκε με τα χαρακτηριστικά μιας παραδοσιακής Ferrari, δεν υπήρξε ποτέ ένα από τα παραγόμενα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας, στης οποίας το brand μάλιστα δεν συγκαταλέγεται.

«Πρόκειται για μια ειδική έκδοση αυτοκινήτου η οποία σχεδιάστηκε με τα χαρακτηριστικά της Ferrari. Eκείνοι που το αγαπούν είναι πολλοί, αλλά ένα τέτοιο μοντέλο δεν θα πρέπει να μπερδεύεται με την επίσημη παραγωγή της Ferrari. Mπορεί να είναι κόκκινου χρώματος, αλλά δεν είναι μια πραγματική Ferrari» σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν παράγοντες της αγοράς.