Putin: «Προδοσία» η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Putin: «Προδοσία» η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους

«Προδοσία» χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά.

«Πρόκειται για μία πράξη προδοσίας από μία χώρα, την οποία η Ρωσία θεωρούσε φίλο της» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Francois Hollande, στη Μόσχα και αναφερόμενος στη συντριβή του Su-24, στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας.

Παρ’ όλα αυτά, δεσμεύτηκε ότι η Ρωσία θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ISIS, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη συγκρότησης ενός ευρύτερου διεθνούς συνασπισμού για την οριστική επίλυση της συριακής κρίσης.

Από την πλευρά του ο Hollande υπογράμμισε ότι υπήρξε συμφωνία για κοινή δράση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. «Αυτό που συμφωνήσαμε είναι να στοχεύουμε μόνο τρομοκράτες και τζιχαντιστές» δήλωσε.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο χωρών, περιλαμβάνεται η ανταλλαγή πληροφοριών για το είδος και τον στόχο των αεροπορικών βομβαρδισμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider