Αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΟΟΣΑ η Α. Διαμαντοπούλου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΟΟΣΑ η Α. Διαμαντοπούλου
Σύμφωνα με την ίδια, η απόφαση αυτή έχει σαν στόχο να «διευκολύνει τη συναίνεση στη διαδικασία επιλογής».

Tην υποψηφιότητά της για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ απέσυρε η Άννα Διαμαντοπούλου, όπως γνωστοποίησε σε ανάρτησή της στο twitter.

Σύμφωνα με την ίδια, η απόφαση αυτή έχει σαν στόχο να «διευκολύνει τη συναίνεση στη διαδικασία επιλογής», ενώ στην ανάρτηση εκφράσει την ευγνωμοσύνη της στον Κυριάκο Μητσοτάκη «για την εμπιστοσύνη και υποστήριξη» που της παρείχε, στην υποψηφιότητά της.

Σε ξεχωριστή της ανάρτηση στο facebook, ανέφερε: «Καταφέραμε να κατακτήσουμε την τρίτη θέση, έχοντας συμμετάσχει σε μια δύσκολη και συναρπαστική προεκλογική εκστρατεία σε παγκόσμιο επίπεδο. Μπήκαμε στο γήπεδο της διεθνούς διπλωματίας, χωρίς εμφανείς συμμάχους, πήραμε το χάλκινο μετάλλιο και ανοίξαμε πόρτες για το επόμενο χρυσό!».

Αύριο θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση των δύο τελευταίων δρομέων της διεθνούς κούρσας για τον ΟΟΣΑ - είναι οι υποψήφιοι...

Δημοσιεύτηκε από Άννα Διαμαντοπούλου στις Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021

Σημειώνεται πως η κα Διαμαντοπούλου βρισκόταν στην τελική τριάδα των υποψηφίων για την εκλογή, έπειτα από την αποχώρηση ενός από τους βασικούς διεκδικητές της θέσης, του Σουηδού τραπεζίτη, Φίλιπ Χίλντεμπραντ. Πέρα από την Άννα Διαμαντοπούλου, οι άλλοι δύο υποψήφιοι είναι η πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σεσίλια Μάλμστρομ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ματίας Κόρμαν.

Σχολιάζοντας την απόφαση της κα. Διαμαντοπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήρε την υποψηφιότητας της Ελληνίδας πολιτικού, λέγοντας τα εξής με ανάρτηση του στο Twitter.

«Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στην Άννα Διαμαντοπούλου για μια πραγματικά εμπνευσμένη εκστρατεία και πολλές ευχαριστίες στις χώρες μέλη που υποστήριξαν την υποψηφιότητά της. Ενόψει των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε όλοι, η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη σε μια ολοένα στενότερη συνεργασία εντός του πλαισίου του ΟΟΣΑ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider