Πλειστηριασμός για διαμάντι 242 καρατίων με τιμή εκκίνησης τα 2 εκατ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλειστηριασμός για διαμάντι 242 καρατίων με τιμή εκκίνησης τα 2 εκατ. δολάρια
Το διαμάντι θα βρίσκεται σε έκθεση από τις 14 έως τις 21 Μαρτίου στο Ντουμπάι, όπου οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να το δουν από κοντά, πριν υποβάλλουν τις προσφορές τους. 

Ένα εντυπωσιακό διαμάντι 242 καρατίων βγάζει σε πλειστηριασμό τον επόμενο μήνα ο ρωσικός «γίγαντας» των διαμαντιών Alrosa PJSC και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg η τιμή εκκίνησης θα είναι λίγο πάνω από τα 2 εκατ. δολάρια.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει στην κατοχή της η εταιρεία, το οποίο θα βρίσκεται σε έκθεση από τις 14 έως τις 21 Μαρτίου στο Ντουμπάι, όπου οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να το δουν από κοντά, πριν υποβάλλουν τις προσφορές τους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «πηγή» του πολύτιμου λίθου είναι το ορυχείο Nurbinskaya στην ανατολική Ρωσία, από όπου εξορύχθηκε πριν από περίπου μία δεκαετία. Αφορμή για τον πλειστηριασμό είναι η επέτειος των 100 διεθνών πλειστηριασμών της Alrosa PJSC.

Σύμφωνα δημοσίευμα του CNN τον Οκτώβριο, οι μήνες μετά το πρώτο μισό του 2020 ήταν επικερδείς για τα brand πολυτελών κοσμημάτων που είδαν τα έσοδά τους να αυξάνονται παρά την κρίση που έχει επιφέρει η πανδημία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Edahn Golan Diamond η αγορά του πολυτελούς κοσμήματος έχει βγει κερδισμένη από την πανδημία του κορονοϊού, παρά τις απώλειες που καταγράφηκαν κατά τους πρώτους μήνες του έτους. Για την ακρίβεια, στην αγορά των ΗΠΑ, το πολυτελές κόσμημα σημείωσε άνοδο ύψους σχεδόν 10%, δηλαδή περί τα 5,25 δισ. δολάρια τον Αύγουστο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider