Η Τουρκία ξεκίνησε τις δοκιμές των S-400 - Πυρά Ερντογάν κατά των ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Τουρκία ξεκίνησε τις δοκιμές των S-400 - Πυρά Ερντογάν κατά των ΗΠΑ
Ο Τούρκος Πρόεδρος επιβεβαίωσε την Παρασκευή τις δοκιμές κάνοντας παράλληλα επίθεση στις ΗΠΑ για τις αντιρρήσεις που έχει εκφράσει.

Τις δοκιμές αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στη Μαύρη Θάλασσα ξεκίνησε η Τουρκία και πλέον επιβεβαιώνεται και από τα πιο επίσημα χείλη. Του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Φαίνεται ότι στις ΗΠΑ ενοχλούνται ιδιαίτερα επειδή πρόκειται για όπλο που ανήκει στη Ρωσία. Είμαστε αποφασισμένοι, συνεχίζουμε στο δρόμο μας όπως πάντα» είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με το δίκτυο TRT.

«Οι δοκιμές έγιναν και θα συνεχίσουν. Η προσέγγιση της Αμερικής στο θέμα δεν μας δεσμεύει. Πρέπει να δοκιμάσουμε τις δυνατότητές του. Υποθέτω πως δεν θα πρέπει να ρωτήσουμε τις ΗΠΑ γι αυτό» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Ενώ δεν παρέλειψε να βάλει στο... παιχνίδι και την Ελλάδα και τους S-300, λέγοντας πως η χώρας μα κάνει δοκιμές αλλά οι ΗΠΑ δεν έχουν αντιδράσει. Για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως: «Αυτό που τους ενοχλεί είναι πως έχουμε όπλο από τη Ρωσία»!

Όπως σημειώνει το Reuters, η Ουάσινγκτον έχει ότι η αγορά ρωσικών συστημάτων S-400 από την Άγκυρα θέτει σε κίνδυνο την άμυνα του ΝΑΤΟ και έχει απειλήσει με κυρώσεις. Οι πληροφορίες για δοκιμή των S-400 την προηγούμενη εβδομάδα προκάλεσε την οργισμένη απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και του Πενταγώνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider