Προεκλογικό «τρικ» η ανακοίνωση Τραμπ για τη χορήγηση πλάσματος σε ασθενείς με κορονοϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προεκλογικό «τρικ» η ανακοίνωση Τραμπ για τη χορήγηση πλάσματος σε ασθενείς με κορονοϊό
Την έγκριση της χορήγησης πλάσματος ως θεραπεία για τον νέο κορονοϊό ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Κάτι ήδη γνωστό, το οποίο εφαρμοζόταν ήδη ήταν τελικά η «έκτακτη σημαντική ανακάλυψη» που προανήγγειλε το απόγευμα της Κυριακής ο Λευκός Οίκος.

Συγκεκριμένα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα προβεί σε μια «σημαντική ανακάλυψη» όσον αφορά μια θεραπευτική αγωγή για τον κορονοϊό, η οποία δεν ήταν άλλη από τη χρήση πλάσματος ως θεραπεία σε ασθενείς με κορονοϊό.

Βέβαια, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, πρόκειται για μια θεραπεία που έχει ήδη χορηγηθεί σε περισσότερους από 70.000 ανθρώπους, στις ΗΠΑ.

Προεκλογικό «τρικ» για τις δημοσκοπήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να προσπαθεί να ανακάμψει τις επικρίσεις που δέχεται για τον τρόπο που χειρίζεται την πανδημία και ελπίζει να ανακοινώσει «προόδους» στη θεραπεία ασθενών με την COVID-19 και το εμβόλιο πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, μόλις μερικές λεπτά μετά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί σχεδόν καθημερινά ο Τραμπ, ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε την έγκριση της άδειας χρήσης πλάσματος ως θεραπείας, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως και γίνεται ήδη. Ο FDA έχει ήδη εγκρίνει τη μετάγγιση πλάσματος σε ορισμένους ασθενείς υπό προϋποθέσεις, στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών ή σε περιπτώσεις ασθενών σε απελπιστική κατάσταση.

Όπως τόνισε, η μετάγγιση πλάσματος, που περιέχει αντισώματα, έχει σκοπό ο οργανισμός των ασθενών να καταπολεμά ταχύτερα τον ιό και να περιορίζει τη ζημιά που προκαλεί στον οργανισμό. Παρότι όμως η θεραπεία αυτή έχει ήδη φέρει αποτελέσματα, ενέχει εξάλλου κινδύνους, όπως η μόλυνση από άλλες ασθένειες, ή διάφορες παρενέργειες.

Ο Τραμπ μολαταύτα χαρακτήρισε την είδηση «ιστορική επιτυχία» για τη θεραπεία ασθενών με την COVID-19, που θα «σώσει σημαντικό αριθμό ανθρώπινων ζωών», σε τόνο πολύ διαφορετικό από τον πολύ πιο συγκρατημένο τρόπο που αντιμετώπισαν το θέμα ειδικοί.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider