Τσαβούσογλου: Η Αθήνα φταίει για την κλιμάκωση της έντασης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσαβούσογλου: Η Αθήνα φταίει για την κλιμάκωση της έντασης
Την Ελλάδα κατηγορεί για την κλιμάκωση της έντασης ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Συνεχίζει τη ρητορική υψηλών τόνων η Άγκυρα, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος είπε ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί την κλιμάκωση των εντάσεων με την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο και την ευθύνη έχει η Αθήνα και πως θα υπάρξει απάντηση αν «παρενοχληθεί» το Oruc Reis.

Μάλιστα, ο κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έδωσε συνέντευξη Τύπου με τον Ελβετό ομόλογό του, τον Ιγκνάσιο Κασίς, στη Γενεύη, κάλεσε την Ελλάδα «να ενεργήσει με λογική».

«Δεν επιθυμούμε την κλιμάκωση, αλλά η Ελλάδα θα έπρεπε να ενεργήσει με λογική», είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε

Για τη Γαλλία, ο Τσαβούσογλου είπε ότι θα πρέπει να αποφύγει βήματα που κλιμακώνουν τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο, και πρόσθεσε: «Δεν θα πετύχουν τίποτα συμπεριφερόμενοι σαν αφεντικά».

Η Ελβετία προσφέρθηκε να μεσολαβήσει στη διένεξη και η Τουρκία συμφώνησε κατ’ αρχήν, συνέχισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα λάβει μια απάντηση αν προκαλέσει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider