Γιατί ο Μπάφετ αγοράζει μαζικά μετοχές της Bank of America

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί ο Μπάφετ αγοράζει μαζικά μετοχές της Bank of America
Η Bank of America είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση στο χαρτοφυλάκιο της Berkshire μετά την Apple.

Συνεχίζει ακάθεκτος να προσφέρει την στήριξή του στην Bank of America ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και ιδρυτής της Berkshire Hathaway Γουόρεν Μπάφετ.

Μαζικές αγορές μετοχών

Συγκεκριμένα, ο Μπάφετ αγόρασε μετοχές της BofA την εβδομάδα μεταξύ 31 Ιουλίου και 4 Αυγούστου, συνολικής αξίας 337 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Το μερίδιό του πλέον στην τράπεζα διαμορφώνεται σε πάνω από 1,03 δισεκατομμύρια μετοχές ή 11,9% - καθαρή θέση που αντιστοιχεί σε περίπου 26 δισ. δολάρια με βάση την τιμή της μετοχής της Bank of America την Τρίτη.

Οι αγορές του δισεκατομμυριούχου έχουν ενισχύσει τη θέση της Berkshire κατά περίπου 9%. Πλέον η Berkshire είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Bank of America και η Bank of America είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση στο χαρτοφυλάκιο της Berkshire μετά την Apple.

Γιατί στηρίζει την BofA o Μπάφετ

Ο Μπάφετ έχει λάβει ήδη ειδική άδεια για να υπερδιπλασιάσει το ποσοστό του στην Bank of America στο 24,9%, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Federal Reserve Bank στο Business Insider.

Αξίζει να επισημάνουμε πως συνήθως στους επενδυτές επιτρέπεται να κατέχουν έως και το 10% μιας τράπεζας. Όπως αναφέρουν αναλυτές, οι κινήσεις του Μπάφετ ερμηνεύονται ως μια μεγάλη «ανάσα» στη «βουτιά» ύψους 30% που έχει καταγράψει για το 2020 η μετοχή της BofA, αναμένοντας ωστόσο σημαντική ανάκαμψη.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider