Οδηγίες για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: [email protected].

Την πληροφορία ότι υπάρχει μεταξύ των νεκρών γυναίκα που είναι σύζυγος Έλληνα στη Βηρυτό μετέδωσε η ΕΡΤ. Οι πληροφορίες προς το παρόν παραμένουν συγκεγχυμένες και δεν είναι σαφές αν η γυναίκα είναι Ελληνίδα ή σύζυγος Έλληνα. 

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ανάμεσα στους χιλιάδες τραυματίες από την τρομακτική έκρηξη στη Βηρυτό υπάρχουν και δύο Έλληνες. Όπως είπε ο δημοσιογράφος Τζορτζ Ιντ, στον ΑΝΤ1, η ελληνική γειτονιά είναι κοντά στο λιμάνι της Βηρυτού, το οποίο ισοπεδώθηκε.

Διασώστες της Πυροσβεστικής στην Βηρυτό

Κλιμάκιο έρευνας και διάσωσης από το Πυροσβεστικό Σώμα με πλήρη εξοπλισμό αναχώρησε το πρωί, με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130, για τον Λίβανο, με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, προκειμένου να συμμετάσχει στις έρευνες για επιζώντες.

Ζημιές σε πλοίο του ΟΗΕ 

Στρατιωτικοί της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL), που επέβαιναν σε πολεμικό δεμένο στο λιμάνι της Βηρυτού, τραυματίστηκαν στις εκρήξεις.

Οι ναυτικοί, ορισμένοι από τους οποίους τραυματίστηκαν «σοβαρά», διακομίστηκαν «στα κοντινότερα νοσοκομεία», ενημέρωσε η UNIFIL σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Διαβάστε επίσης: