Δεσμεύονται για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας οι G20

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεσμεύονται για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας οι G20

H αύξηση της διεθνούς τρομοκρατίας υπονομεύει την παγκόσμια ειρήνη και θέτει σε κίνδυνο τις προσπάθειες ενδυνάμωσης της οικονομίας, αναφέρουν οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων χωρών του κόσμου, σε κοινό ανακοινωθέν.

Κατόπιν της ολοκλήρωσης των διήμερων εργασιών στην Αττάλεια της Τουρκίας, η σύνοδος των G20 διαβεβαιώνει ότι θα εργαστεί σκληρά προκειμένου να αποτρέψει μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά και να περιορίσει τις πηγές χρηματοδότησης των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Παράλληλα, διευκρινίζει ότι η τρομοκρατία δεν θα πρέπει να συνδέεται με καμία θρησκεία, εθνικότητα ή εθνοτική ομάδα. «Οι 20 ισχυρότερες χώρες συμφώνησαν και στην περαιτέρω ανταλλαγή επιχειρησιακών πληροφοριών, όπως και επίσης, στην αυστηριοποίηση των ελέγχων στα σύνορα» προστίθεται χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την οικονομία, η σύνοδος των G20 δεσμεύεται για την αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 2% έως το 2018, παρά τις εκτιμήσεις για άνιση και υποτονική ανάπτυξη.

Ακόμη, σημειώνει την αναγκαιότητα εφαρμογής όλων των απαιτούμενων δημοσιονομικών και νομισματικών μέτρων, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα των χρηματαγορών.

«Προτεραιότητά μας είναι η έγκαιρη και η αποτελεσματική υλοποίηση των αναπτυξιακών στρατηγικών, οι οποίες περιλαμβάνουν μέτρα για τη στήριξη της ζήτησης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» καταλήγει το ανακοινωθέν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider