Συνελήφθη διάσημος Νιγηριανός influencer για διαδικτυακή απάτη 350 εκατ. στερλινών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνελήφθη διάσημος Νιγηριανός influencer για διαδικτυακή απάτη 350 εκατ. στερλινών
O κατά κόσμον Raymond Abbas ζούσε μια απίστευτα χλιδάτη ζωή, την οποία μοιραζόταν με τους ακολούθους του στα social media κι όμως όλα αυτά δεν ήταν παρά το πρόσχημα μιας καλά στημένης διαδικτυακής απάτης.

Στα χέρια της αστυνομίας του Ντουμπάι βρίσκεται διάσημος Νιγηριανός influencer, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαδικτυακή απάτη ύψους 350 εκατ. στερλινών.

Όπως μεταδίδει o Independent, πρόκειται για τον ιδιαίτερα γνωστό Νιγηριανό influencer, γνωστό ως «Hushpuppi», ο προσωπικός λογαριασμός του οποίου στο Instagram μετρούσε πάνω από 2,4 εκατομμύρια followers.

O κατά κόσμον Raymond Abbas ζούσε μια απίστευτα χλιδάτη ζωή, την οποία μοιραζόταν με τους ακολούθους του στα social media κι όμως, σύμφωνα πάντα με το βρετανικό δημοσίευμα, όλα αυτά δεν ήταν παρά το πρόσχημα μιας καλά στημένης διαδικτυακής απάτης.

Τα ευρήματα

Το FBI πραγματοποίησε έφοδο στο διαμέρισμα του 38χρονου στο Ντουμπάι και βρήκε περισσότερα από 30 εκατομμύρια στερλίνες. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν λογαριασμούς email 2 εκατομμυρίων θυμάτων σε τηλέφωνα και υπολογιστές κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατά την οποία κατασχέθηκαν επίσης πολυτελή αμάξια καθώς και βαλίτσες γεμάτες μετρητά.

Πώς είχε στηθεί η απάτη

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο «Hushpuppi» χρησιμοποιούσε το Instagram, παρουσιάζοντας μια ζωή που θα… ζήλευαν και οι δισεκατομμυριούχοι, προκειμένου να «ψαρεύει» θύματα από ολόκληρο τον κόσμο. Μαζί με τον «Hushpuppi», συνελήφθησαν ακόμη 11 ύποπτοι, για συμμετοχή στη συγκεκριμένη απάτη.

«Οι ύποπτοι στοχοποιούσαν τα θύματα δημιουργώντας ψεύτικες ιστοσελίδες για γνωστές εταιρείες και τράπεζες, προκειμένου να εξαπατήσουν τα θύματά τους» δηλώνει ο Jamal al-Jalaf, υπεύθυνος του εγκληματολογικού τμήματος της αστυνομίας του Ντουμπάι.

Ο «Hushpuppi» κατηγορείται πώς διέπραξε την απάτη σε Ευρώπη, Αμερική και Νιγηρία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider