Τουρκία: Δίκαιες και νόμιμες οι ενέργειες μας στην ανατολική Μεσόγειο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Δίκαιες και νόμιμες οι ενέργειες μας στην ανατολική Μεσόγειο
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, την Πέμπτη αναμενέται στην Τουρκία, ο πρόεδρος της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας Φαγέζ αλ-Σάρατζ για να συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν σταματά την προκλητική ρητορική η Τουρκία καθώς σε ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, αναφέρει ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τις δίκαιες και νόμιμες ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο, χωρίς καμιά υποχώρηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, το οποίο συνεδρίασε για περισσότερες από 3,5 ώρες, «έγινε αξιολόγηση της στάσης κάποιων παικτών που συνασπίζονται έχοντας κοινό παρονομαστή την αντιπαλότητά απέναντι στις δίκαιες και νόμιμες ενέργειες της χώρας μας στην ανατολική Μεσόγειο και θα συνεχιστεί η προάσπιση, χωρίς καμιά υποχώρηση, των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας στην ξηρά, τη θάλασσα και στον αέρα».

«Τονίστηκε πως η χώρα μας θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτικές συμβουλές στηρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης για ειρήνη και ευημερία, διατηρώντας την εδαφική ακεραιότητά της», αναφέρει η ανακοίνωση ως προς το θέμα της Λιβύης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η διεθνής κοινότητα καλείται να επιδείξει μια ηθική στάση απέναντι στις σκοτεινές δυνάμεις που στοχεύουν τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης και τη βούληση του λιβυκού λαού».

Μάλιστα σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, την Πέμπτη αναμενέται στην Τουρκία, ο πρόεδρος της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας Φαγέζ αλ-Σάρατζ για να συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider