Εκτός εντατικής ο Μπόρις Τζόνσον

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκτός εντατικής ο Μπόρις Τζόνσον
Καλύτερα στην υγεία του είναι ο Μπόρις Τζόνσον που βγήκε από τη ΜΕΘ.

Βγήκε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον που νοσεί από τον κορονοϊό και είχε εισαχθεί τη Δευτέρα το βράδυ στο St Thomas.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο, ο Τζόνσον έχει εξαιρετικά καλή διάθεση και έχει μεταφερθεί σε θάλαμο. Οι γιατροί θα τον παρακολουθούν στενά σε αυτήν την πρώτη φάση της ανάρρωσής του.

Τι προηγήθηκε

Ο Μπόρις Τζόνσον στις 6 του μήνα εισήχθει σε μονάδα εντατικής θεραπείεας όπου του χορηγήθηκε 4 λίτρα οξυγόνου αλλά με μάσκα και όχι με αναπνευστήρα, καθώς παρουσίαζε δυσκολία στην αναπνοή.

881 νεκροί σε 24 ώρες στη Βρετανία

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό άλλοι 881 άνθρωποι σε όλη τη χώρα, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό σε 7.978.

Ο επικεφαλής επιστημονικών συμβούλων, Πάτρικ Βάλανς, επεσήμανε ότι το μέτρο της κοινωνικής απόστασης αποδίδει επειδή συμβάλλει στην αποτροπή εξάπλωσης του ιού, σταματώντας την εμφάνιση νέων περιστατικών. Έκανε λόγο για πιθανή εξομάλυνση της καμπύλης, διαφορετικά θα υπήρχαν πολύ περισσότερα περιστατικά εισαγωγών στα νοσοκομεία. «Είναι νωρίς για να είμαστε βέβαιοι αλλά αρχίσαμε να βλέπουμε σημάδια σταθεροποίησης» είπε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.