Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς: Ξεπέρασαν τους 3.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς: Ξεπέρασαν τους 3.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ είναι μακράν η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον κόσμο.

Tους 3.000 ξεπέρασε o αριθμός των νεκρών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού στις ΗΠΑ, το βράδυ της Δευτέρας, ενώ ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων ξεπέρασε τα 163.000, κατά δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκιν.

Οι ΗΠΑ είναι μακράν η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον κόσμο (163.429), ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 έχουν φθάσει πλέον τους 3.008. Το ορόσημο των 2.000 θανάτων ξεπεράστηκε μόλις το Σάββατο.

Συμφωνία με την Moderna Inc για την παραγωγή εμβολίων

Η αμερικανική κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με την Moderna Inc και ανακοίνωσε ότι διεξάγει συνομιλίες με τουλάχιστον άλλες δύο εταιρίες για να τις προετοιμάσει για την παραγωγή μαζικών ποσοτήτων εμβολίων κατά του κορονοϊού πριν ακόμη αποδειχθεί πως τα εν λόγω εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Κατά την περίοδο που διανύουμε δεν υπάρχουν εγκεκριμένες θεραπείες ούτε εμβόλια ειδικά για την αντιμετώπιση της COVID-19, που εξαπλώνεται παγκοσμίως έχοντας λάβει διαστάσεις πανδημίας.

Παρόμοια συμφωνία έχει υπογραφεί και με την φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson η οποία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει δοκιμές εμβολίου τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider