Συνεχίζεται η εξάπλωση του κοροναϊού διεθνώς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται η εξάπλωση του κοροναϊού διεθνώς
Στους 2.870 οι θάνατοι στην Κίνα. Κρούσματα στην Αρμενία και την Ιρλανδία.

Συνεχίζεται η εξάπλωση του κοροναϊού σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ όλο και περισσότερα - πρώτα - κρούσματα καταγράφονται σε μια σειρά από χώρες.

Κίνα

Ακόμα 35 θανάτους και 573 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού καταγράφηκαν στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ο αριθμός των θανάτων είναι μειωμένος σε σχέση με αυτόν που καταγραφόταν την Παρασκευή (47). Ο συνολικός απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ανήλθε σε 2.870.

Όλοι πλην ενός από τους θανάτους καταγράφηκανστην επαρχία Χουμπέι, εστία της κρίσης. Στην επαρχία αυτή καταγράφηκαν επίσης 570 από τα 573 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.

Ιταλία: 29 οι νεκροί

Τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία έφτασαν το βράδυ του Σαββάτου τα 1.049, ενώ οι ασθενείς που έχουν υποκύψει, όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές, έχουν φτάσει τους 29.

Οι ασθενείς που έχουν αποθεραπευθεί και οι εξετάσεις τους είναι πλέον αρνητικές στον ιό συνολικά είναι 50.

Τα περισσότερα κρούσματα της ασθένειας COVID-19 καταγράφονται στη Λομβαρδία, με 552 ασθενείς, ενώ ακολουθούν η Εμίλια Ρομάνα (πρωτεύουσα της είναι η Μπολόνια) με 213 ασθενείς και το Βένετο με 189.

Το 38% των ασθενών έχει εισαχθεί το νοσοκομείο. Το 10% βρίσκεται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Το 52% των ασθενών έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι υγειονομικές αρχές.

Πρώτο κρούσμα στην Ιρλανδία

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι κατέγραψε το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού στην επικράτειά της, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για Ιρλανδό ο οποίος επέστρεψε από τη βόρεια Ιταλία.

Ο άνδρας, ο οποίος κατάγεται από την ανατολική Ιρλανδία, δέχεται «ιατρικές φροντίδες» στο πλαίσιο του «πρωτοκόλλου» που έχει οριστεί, αφού κατόπιν εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε επιβεβαιώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό που προκαλεί την ασθένεια COVID-19, ανέφερε το ιρλανδικό υπουργείο Υγείας.

«Το κρούσμα συνδέεται με ένα ταξίδι σε ζώνη που πλήττεται, τη βόρεια Ιταλία», πρόσθεσε το υπουργείο.

Οι αρχές βρίσκονται στη διαδικασία της εξακρίβωσης το ταχύτερο δυνατόν όλων των επαφών του ασθενούς προκειμένου να «ενημερώσει» τα πρόσωπα αυτά και να τους δώσει «οδηγίες» προκειμένου «να αποφευχθεί μεγαλύτερη εξάπλωση» του κοροναϊού.

«Είχαμε προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο από τον Ιανουάριο», τόνισε ο ιρλανδός υπουργός Υγείας Σάιμον Χάρις.

Πρώτο κρούσμα στην Αρμενία

Η Αρμενία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού χθες Σάββατο, ένας πολίτης που επέστρεψε από το γειτονικό Ιράν, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν στο Facebook.

Πρόκειται για έναν 29χρονο οποίος επέστρεψε στη χώρα του την Παρασκευή και επειδή δεν ένιωθε καλά επισκέφθηκε γιατρό.

Ιαπωνία: Ένας ακόμη θάνατος

Ένας άνδρας περίπου 70 ετών πέθανε στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας χθες Σάββατο το βράδυ, αφού βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό.

Η περιφερειακή κυβέρνηση του Χοκάιντο ανακοίνωσε ότι ο ασθενής νοσηλευόταν από τις 17 Ιανουαρίου για άλλο λόγο, όμως μερικές εβδομάδες αργότερα εμφάνισε συμπτώματα παρόμοια με της γρίπης και τελικά βρέθηκε θετικός στον ιό SARS-CoV-2.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV και άλλα μέσα ενημέρωσης της Ιαπωνίας μετέδωσαν πως οι αρχές υποπτεύονται ότι ο άνδρας μολύνθηκε από τον νέο κοροναϊό ενώ νοσηλευόταν.

Ο θάνατος αυτός ανεβάζει σε έξι τους νεκρούς από την ασθένεια covid-19 στην Ιαπωνία, επιπλέον των έξι θανάτων που έχουν καταγραφεί στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess το οποίο βρισκόταν σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα.

Τέσσερα κρούσματα στο Μεξικό, δύο στη Βραζιλία

Οι αρχές του Μεξικού ανέφεραν πως έχουν επιβεβαιώσει τέσσερα κρούσματα του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας.

Δύο κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Πόλη του Μεξικού, ένα στην πόλη Κουλιακάν (την πρωτεύουσα στη βορειοδυτική πολιτεία Σιναλόα) και άλλο ένα στην πόλη Τορεόν (στη βόρεια πολιτεία Κοαουίλα), σύμφωνα με την εφημερίδα Excelsior.

Το κρούσμα στην Τορεόν, μια 20χρονη που επέστρεψε πρόσφατα από το Μιλάνο της Ιταλίας, επιβεβαιώθηκε χθες Σάββατο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι επιβεβαίωσε το δεύτερο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για 32χρόνο στο Σαν Πάουλου ο οποίος είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Ιταλία και επέστρεψε στη χώρα την Πέμπτη μαζί με τη σύζυγό του. Παρότι φόραγε συνεχώς μάσκα στο ταξίδι και στην πτήση, παρουσίασε συμπτώματα την ημέρα της άφιξής του και πήγε στο νοσοκομείο την Παρασκευή, σύμφωνα με τις αρχές. Η σύζυγός του είναι ασυμπτωματική.

Το πρώτο κρούσμα, ένας άνδρας 61 ετών που επέστρεψε πρόσφατα από την Ιταλία, αναρρώνει σε καραντίνα στο σπίτι του στο Σαν Πάουλο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider